Kuidas üks naine Kohilast võrkpallikantsi tegi (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila naiskond CEV Cupi mängus Stuttgarti vastu. Klubi eestvedaja Ingrid Kangur paremalt esimene.
Kohila naiskond CEV Cupi mängus Stuttgarti vastu. Klubi eestvedaja Ingrid Kangur paremalt esimene. Foto: cev.lu

Eesti viimaste aastate edukaim võrkpallinaiskond on Kohila, praeguse nimega Kohila VK/E-Service. Mõne aastaga sisuliselt nullist ja suuresti ühe naise vedamisel üles ehitatud naiskond on näidanud, et Eestiski saab korralikul tasemel tegutseda ja koguni leegionäre värvata ning Euroopa sarjades mängides mitte häbisse jääda. Selliseid näiteid on varasemastki, kunagi oli Eesti parim klubinaiskond Pärnus, siis Viimsis, Viljandis. Ent kõik need klubid tegutsesid mingi aja ja olid seejärel sunnitud rahanappuse tõttu tegevuse lõpetama. Kohila peab veel vastu.

Käesoleva hooaja hakul toimunud Eesti klubide tutvustamisel avalikustati ka nais- ja meeskondade eelarved. Kohila oma oli teiste naiskondadega võrreldes ulmelisena tunduvad 80 000 eurot. Eurosari on võrkpallis teatavasti suur raharöövel ja seetõttu on seal tuleval hooajal jätkamine praegu küsimärgi all.  Kui varem harrastati Kohilas rohkem korvpalli, siis nüüd võib seda pigem võrkpallikantsiks nimetada, see on klubi eestvedaja ja naiskonna abitreeneri Ingrid Kanguri töö tulemus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles