Postimehe video Aspenist: Kelly Sildaru kerkis X-mängude suurimate staaride sekka

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurvõistluste eel tutvustatakse ikka meediale algava jõuproovi kõige nimekamaid osalejaid. Teistmoodi ei ole ka X-mängudel. Kui esimeste võistlustega tehakse Aspenis algust neljapäeval, siis kolmapäeval toodi ajakirjanike ette sportlased, kelle vastu valitseb kõige suurem huvi. Ainsa eurooplasena oli väljavalitute seas mullu freestyle-suusatamise pargisõidus kuldmedali võitnud Kelly Sildaru.

Pressikonverentsi eel Sildaru küll pabistas, et üle 50-pealise ajakirjanike hulga ette astumine ei ole kõige lihtsam ülesanne, kuid hiljem võis ta rõõmsalt tõdeda, et midagi hullu ei olnudki.

Tänavuste X-mängude eel käisid naissportlastest ajakirjanikele aru andmas veel ameeriklannad Maddie Bowman, Jamie Anderson ja Chloe Kim.

Kui Sildaru on parim freestyle-suusatamise pargisõidus, siis Anderson on 4 X-mängude kuldmedalit võitnud lumelaua pargisõidus. Lisaks on Anderson Sotši olümpiavõitja.

23-aastane Bowman valitseb freestyle-suusatamise rennisõitu. Ehk tegemist on alaga, kus ka Sildaru ihkab tippu jõuda. Bowmanil on ette näidata 4 X-mängude kuldmedalit ja Sotši OM-kuld.  

Praeguseks 16-aastane Kim on lumelaua rennisõidus võitnud 3 X-mängude kuldmedalit ning tema oli just enne Sildarut talviste X-mängude noorim kuldmedalist.

Meestest toodi meedia ette kanadalane Mark McMorris (4 kuldmedalit X-mängude pargisõidus ja 2 kuldmedalit Big Airis lumelaual) ning ameeriklased Danny Davis (2 kuldmedalit X-mängudel lumelaua rennisõidus), Torin Yater-Wallace (3 kuldmedalit X-mängudel freestyle-suusatamise rennisõidus), Bobby Brown (2 kuldmedalit X-mängudel freestyle-suusatamise Big Airi hüpetes ning 1 kuldmedal pargisõidus) ja Heath Frisby (3 kuldmedalit X-mängudel lumesaanisõidus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles