Bolti medalisaaga võib venida pikaks (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt (paremal) ja Nesta Carter
Usain Bolt (paremal) ja Nesta Carter Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / Scanpix

Eile ametlikult Pekingi olümpiamängude 4x100 meetri teatejooksu kuldmedalist ilma jäänud Jamaica kavatseb Rahvusvahelise Olümpiakomitee otsuse edasi kaevata.

Jamaica kaotas teatejooksu olümpiakulla Nesta Carteri positiivse dopinguproovi tõttu, mille karistus eilsest ametlikult jõustus. See tähendas ühtlasi, et olümpiakullata jäi ka seni üheksakordse olümpiavõitja tiitlit kandnud Usain Bolt. Lisaks kuulusid Pekingi kuldsesse teatenelikusse veel Michael Frater ja Asafa Powell.

«Peame otsustama, millise tee me ette võtame,» andis Jamaica Olümpiakomitee juht Mike Fennell mõista, et teemaga kavatsetakse kindlasti edasi tegeleda. «Tegemist on meeskonnaga ning me oleme huvitatud, et kõigil tiimi liikmetel oleks võimalus oma nimi puhtaks pesta.» Lisaks kinnitas Carteri advokaat, et sportlane kaebab otsuse veel ka isiklikult rahvusvahelisse spordiarbitraaži.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles