Ajaratas pöördub kümnendi võrra tagasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena (paremal) ja Venus Williams kohtusid suurturniiri finaalis viimati 2009. aastal Wimbledonis.
Serena (paremal) ja Venus Williams kohtusid suurturniiri finaalis viimati 2009. aastal Wimbledonis. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

Üheksa aastat on tipptennises määratu aeg, ent Austraalia lahtistel ollakse tänavu vaid ühe mängu kaugusel ajaloo kordamisest. 2008. aastal mängisid Wimbledoni turniiri naisüksikmängu finaalis Serena ja Venus Williams ning meeste finaalis Roger Federer ja Rafael Nadal. Kolm neljandikku võrrandist on täidetud, jääb vaid oodata täna hommikul toimuvat poolfinaali Nadali ja noore bulgaarlase Grigor Dimitrovi vahel.

Õed Williamsid on suure slämmi turniiri finaalis vastamisi üheksandat korda. Viimati juhtus see 2009. aasta Wimbledoni turniiril ja toona võttis Serena aasta varem saadud kaotuse eest revanši. Noorem õde ongi võitnud kaheksast viimasest omavahelisest kohtumisest tervelt seitse, vaid 2014. aastal jäi Kanadas Rogers Cupi poolfinaalis peale Venus. Austraalias on Venus mänginud aga üle pika aja taas nii nagu karjääri parimail päevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles