FIS tegi Venemaa dopingukahtlusega sportlastele üllatava erandi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondislane Aleksei Petuhhov koos pojaga.
Venemaa koondislane Aleksei Petuhhov koos pojaga. Foto: Vladimir Smirnov/Vladimir Smirnov/TASS

Ajutist võistluskeeldu kandev Venemaa murdmaasuusataja Aleksei Petuhhov treenib koos Venemaa koondisega Lahti maailmameistrivõistluste suusaradadel. 

2013. aastal teatesprindis maailmameistriks tulnud Petuhhov on üks nendest sportlastest, kelle Sotši olümpiamängude dopinguproovidel lasub manipulatsioonikahtlus. Seetõttu otsustas Rahvusvaheline suusaliit (FIS) määrata mehele ajutise võistluskeelu, mis tähendab tavalisel juhul ka seda, et ta ei tohi rahvuskoondisega treenida.

Küll on aga Venemaa suusaliidu presidendi Jelena Välbe sõnul FIS teinud venelastele erandi. «FIS saatis meile kümne päeva eest ametliku paberi, kus on kirjas, et ajutist võistluskeeldu kandvad sportlased võivad rahvuskoondisega treenida. Võin teile selle kirja koopia saata, meil pole midagi varjata,» ütles Välbe Soome väljaandele Ilta-Sanomat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles