Sildaru saatus Aspenis: lihtsam on olla tagaajaja kui tagaaetav

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru stiilselt kihutamas eelmisel aastal pargisõidu esikoha suunas. Pühapäeval tuleb tal mullu võidetud esikohta kaitsma asuda.
Kelly Sildaru stiilselt kihutamas eelmisel aastal pargisõidu esikoha suunas. Pühapäeval tuleb tal mullu võidetud esikohta kaitsma asuda. Foto: Flip McCririck / ESPN Images

Aasta aega tagasi talviste X-mängude noorimaks võitjaks kerkinud Kelly Sildaru toonane esikoht pakkus hulgaliselt positiivseid emotsioone. Võidurõõmu suurendas asjaolu, et jõuproovi eel oli ta olnud hädas hoo sissesaamisega ja räägiti, et vaid väga heal juhul võiks ta jõuda pjedestaalile. Aasta aega hiljem on Sildaru freestyle-suusatamise pargisõidus juba favoriit, kuigi probleeme hooga on selgi korral. Kõrvalalal, Big Airi hüpetes asub eestlanna jahtima pjedestaalikohta.  

«Lihtsam on olla tagaajaja kui tagaaetav. Konkurendid on väga tugevad ja näljased,» vaatas Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru ette nädalavahetusele ja eelkõige pühapäevasele pargisõidu võistlusele. «Ikka üritame pargisõidus tiitlit kaitsta. Võib öelda, et kõik konkurendid on kõvasti tööd teinud ja nende motivatsioon on väga kõrge. Praegu julgeksin küll öelda, et kedagi eraldi on raske välja tuua. Kõigil on võrdselt head võimalused.»

Mullu X-mängudel pargisõitu võites oli Kelly Sildaru ikkagi üllataja, kuid nüüd vaadatakse favoriite otsides esimesena just talle otsa. Viimase väite tõestuseks asetati eestlanna pühapäevaseks jõuprooviks viimaseks startijaks.

Nagu välispordialal ikka, siis ei saa ka X-mängudel taas üle ega ümber ilmast. Keerulistes ilmastikuoludes on Kelly Sildarul raske saada võistlemiseks sisse head hoogu. «Kui hoogu ei olegi, siis ei jää muud üle, kui käed üles tõsta,» tunnistas Tõnis Sildaru esmalt, kuid avaldas siiski lootust, et asjad saadakse toimima. «Küll kõik paika loksub. Loodetavasti.»

«Selline see sport on. Alati ei saa loota, et päike paistab. Eks sööme kõvasti, et tulevikus oleks hoogu rohkem,» lisas ta veel.

Pühapäevase jõuproovi eel on nüüd vaja paika panna veel võistluskava. Selleks on viimane võimalus laupäeva hommikul, kui toimub pargisõitjate viimane treening.

«Arvestades, et konkurents on tihe, siis peab kava olema tehniline ja raske. See toob aga riskid. Seetõttu käib pidev kompromisside otsimine. Tuleb loota, et eksimisprotsent on madal,» kirjeldas Tõnis Sildaru loogikat, mille alusel valitakse välja sooritamisele minevad trikid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles