Kontrollimatud lapsevanemad tennises: roppused, vastaste mürgitamine ja lõputu peksmine

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Dokic ja tema isa Damir, kes põhjustas tipptennises mitu skandaali ning veetis aega ka trellide taga.
Jelena Dokic ja tema isa Damir, kes põhjustas tipptennises mitu skandaali ning veetis aega ka trellide taga. Foto: Stankovic/XAOCPHOTO/SIPA/SCANPIX

Kahjuks puhkeb tipptasemel tenniseski aeg-ajalt sama tüüpi skandaale: mõni mängija laseb oma treenerist emale või isale lähenemiskeelu määrata või palub ta väljaku äärest minema saata. Üks lapsevanem karjub väljaku ääres oma 12-aastasele tütrele: «Tapa see libu!», teine annab järeltulijale pärast kaotust peksa, kolmas paneb aastaid oma lapse vastaste joogi sisse tablette. Endine maailma esireket Björn Borg ütles hiljuti, et aastatega on olukord noorteturniiridel hullemaks läinud.

Prantsusmaalt pärit Mary Pierce oli samuti hädas oma treenerist isaga. Karjääri tippajal maailma edetabelis kolmandal kohal olnud ja nii Austraalia lahtistel kui Prantsusmaa lahtistel triumfeerinud Pierce pidi 1993. aastal oma isa vastu kohtult lähenemiskeelu võtma, sest isa ei suutnud oma emotsioone kontrollida.

Kord karjus ta matši ajal tütrele: «Tapa see libu!» Tegu oli 12-aastaste tüdrukute mänguga. Prantsusmaa lahtistel läks ta kallale kahele fännile ja mitmel korral viisid turvamehed ta tribüünidelt minema. Matšide ajal röökimine oli tema tavaline käitumine.

Serblanna Jelena Dokic, kes karjääri tipphetkel oli maailma edetabelis 10. kohal, on samuti kogenud treenerist isa vägivalda. Damir Dokic eemaldati tütre karjääri jooksul mitmetelt turniiridelt, kord kakles ta ajakirjanikuga, siis turniiri vabatahtlikega. 2009. aastal ähvardas ta Belgradis Austraalia suursaadiku käsigranaadiga tappa ja selle eest pidi ta 15 kuud trellide taga veetma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles