Kergejõustiku sisehooaja avavad sel nädalavahetusel peetavad Eesti karikavõistlused

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Koll.
Reena Koll. Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval saab hoo sisse Eesti kergejõustiku sisehooaeg, kui Lasnamäe kergejõustikuhallis toimuvad Eesti karikavõistlused.

Eriti pikad on Eesti karikavõistluste stardinimekirjad sprindialadel. Meeste 60m jooksu stardinimekirjas on kiireimatena Kaspar Mesila ja Richard Pulst (mõlemad Audentese SK) ning Timo Tiisma (SK Altius). Peamiseks eesmärgiks on meestel enda isiklikud rekordid, mis on vastavalt Pulstil 6,81, Mesilal 6,85 ning Tiismal 6,98 sekundit. Märtsi alguses Belgradis toimuvate Euroopa sisemeistrivõistluste normatiiv on 6,74.

Naiste lühikeses sprindis kohtuvad eelmise hooaja rivaalid Õilme Võro (KJK Lõunalõvi) rekordiga 7,56 ja Maarja Kalev (TÜ ASK) 7,44.

Meeste 300m sprindis on stardinimekirjas Rio OMi koondislane Jaak-Heinrich Jagor (Tartu SS Kalev), kes täpselt aasta tagasi läbis 300m distantsi ajaga 34,56, 2016. aasta juunioride MMi kümnevõistluse pronksimees Johannes Erm (SK Leksi 44), kelle rekord sisetingimustes on 34,77m ja Sten Ütsmüts (TÜ ASK) isikliku sisetippmargiga 34,94.

Jagor on stardinimekirjas ka 800m jooksus, kus tal seni täiskasvanute klassis tulemused puuduvad. Kiireim mees 800m jooksus on eeldatavasti veel juunioride klassi kuuluv Deniss Šalkauskas (KJK Visa), isikliku sisetippmargiga 1.55,35.

Meeste 60m tõkkesprindis püüab uut isiklikku rekordit Keiso Pedriks (Tallinna SS Kalev), kelle tippmark on 7,93. Belgradi sise-EMi normatiiv on 7,82.

Naiste samal alal on kiireimana stardis Kreete Verlin (SK Fortis) – 8,52, järgnevad Kristella Jurkatamm (Audentese SK) – 8,61 (2016) ja Johanna Ilves (KJK Vike) - 8,70. 

Eeldatavaks favoriidiks kõrgushüppes on isikliku rekordiga 2.31 külalisvõistleja Naoto Tobe Jaapanist. Eesti hetke parima selgitavad omavahel  Karl Lumi (Tallinna SS Kalev), Deniss Tšernobajev (Audentese SK) ning U20 EMi normatiivi püüdev Kristjan Tafenau (KJS Sakala). Balti noorte mitmevõistluse meistrivõistlustel kõrgushüppes 1.83 piirdunud Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) püüab pühapäeval teha vigadeparanduse.

Meeste teivashüppes kohtuvad eelmise suve U20 MM-i koondislased Sander Moldau (KJK Vike) isikliku rekordiga 5.20, ja Robin Nool (SK Elite Sport) tippmargiga 5.15, mitmevõistlejatest pakub konkurentsi Janek Õiglane (Audentese SK).

Naiste teivashüppes kohtuvad meie kolm läbi aegade parimat: Eesti rekordinaine Reena Koll (KJK Visa) – 4.31, pärast lapsepuhkust võistlusareenile naasev Lembi Vaher (Nõmme KJK) – 4.23 ning esimest aastat juunioride vanuseklassi kuuluv Margit Kalk (Tartu SS Kalev) – 4.10.

Meeste kaugushüppes on stardis hooaja edetabeli juht (7.68) Henrik Kutberg (Audentese SK) isikliku rekordiga 7.80, kelle suurimaks väljakutseks võiks sel hooajal olla sise-EMi norm 7.95. Isikliku tippmargiga üle 7.50 on stardis veel 2 meest: Mihkel Saks (Tallinna SS Kalev) 7.69 ja Kaarel Jõeväli (Audentese SK) 7.67.

Naiste samal alal on üle 6-meetrise isikliku tippmargiga sportlasi stardis neli. Isikliku rekordiga (6.33) stardib suviseks U23 EM-iks valmistuv Aet Laurik (KJK Tipp), mitmevõistlejad Hanna-Mai Vaikla (KJK Lõunalõvi) ja Kristella Jurkatamm (Tallinna SS Kalev) tulevad platsile mõlemad isikliku rekordiga 6.11 ning Merilyn Uudmäe (Audentese SK) isikliku tippmargiga 6.04. Uudmäe stardib favoriidina ka naiste kolmikhüppes.

Meeste kuulitõukesektoris kohtuvad 18 meetri mees Karl Koha (Audentese SK) ning aasta lõpus korduvalt juunioride siserekordit parandanud (parim 19.57), kuid seni meeste kuuliga veel 17-meetri meeste hulka kuuluv Jander Heil (KJS Sakala).

Lisaks täisksvanute arvestusele, stardivad Eesti karikavõistluste eraldi arvestuses ka noorsportlased sünniaastaga 2000 ja nooremad. Kokku osaleb karikavõistlustel ligi 500 kergejõustiklast 40-st klubist. Eesti karikavõistlused algavad Lasnamäe kergejõustikuhallis pühapäeval kell 12:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles