Puust ja punaseks: kellega Kelly Sildaru Aspenis võistlema asub?

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru mullu X-mängudel.
Kelly Sildaru mullu X-mängudel. Foto: Madis Kalvet

Juba ööl vastu pühapäeva asub Aspenis toimuvatel X-mängudel võistlema eestlanna Kelly Sildaru, kes mullu võitis samal võistlusel kuldmedali. Sel aastal on noor eestlanna stardis nii esmalt kavas olevatel Big Airi hüpetel kui ka freestyle-suusatamise pargisõidus. Kes on aga konkurendid, kellega Sildarul Aspenis võistelda tuleb?

Big Airi hüpetes lähevad lisaks Sildarule starti:

Devin Logan (USA)

Ameeriklanna ei ole viimastel aastatel kõige kõrgemasse mängu enam sekkunud, aga samas on ta ainsana seekord stardis kolmel alal. 2012. aastast on 23-aastasel Loganil ette näidata üks hõbemedal X-mängudelt, selle sai ta pargisõidus.

Kaya Turski (Kanada)

28-aastane kanadalanna on X-mängude kaheksakordne võitja, kes reilidel näitab suurepärast stiili, kuid on hüpetel hädas olnud. 2015. ning 2016. aasta Aspeni X-mängud pidi Turski vigastuse tõttu vahele jätma, mullu Oslo mängudel sai pargisõidus kuuenda koha. Sildaruga võistles Turski eelmise aasta lõpus Dew Touril, kus eestlanna sai esikoha ja kanadalanna oli kolmas.

Giulia Tanno (Šveits)

18-aastane Tanno on oma esimestel X-mängudel, kuid Sildarude sõnul maksab šveitslannal kindlasti silma peal hoida. Tanno läheb Aspenis starti nii pargisõidus kui Big Airi hüpetes.

Maggie Voisin (USA)

Eelmise aasta lõpus peetud Dew Touril jäi 18-aastane ameeriklanna Sildaru järel teiseks. 2014. aastast on Voisinil ette näidata üks X-mängude hõbemedal pargisõidust.

Johanne Killi (Norra)

Eelmisel aastal sai 19-aastane Killi Aspeni X-mängudel pargisõidus pronksmedali, kaotades ainult Sildarule. Oslo X-mängudel teenis ta mullu hõbemedali, Sildaru sai toona neljanda koha. Norralanna on enne pühapäevast võistlust näidanud head minekut pargisõidutrennides.

Emma Dahlström (Rootsi)

24-aastasel rootslannal on 2015. aastast ette näidata X-mängude kuld pargisõidus, eelmisel aastal sai ta Aspenis kuuenda koha. Oslo mängudel näitas Dahlström aga nii head sõitu, et sai kaela riputada pronksmedali.

Lisa Zimmermann (Saksamaa)

Just 20-aastane sakslanna on Big Airi hüpete favoriit, kuna on võimeline tegema kahekordset cork’i (hüppe ajal keeratakse keha kõrvale, kuid jalad ei tohi peast kõrgemale tõusta). X-mängudel on Zimmermann osalemas esimest korda.

Pargisõidus on Sildaru konkurendiks veel ka Tess Ledeux (Prantsusmaa).

15-aastane prantslanna on oma elu esimestel X-mängudel ning võrreldes konkurentidega ehk veidi tundmatum võistleja, kuid Sildarude sõnul tuleb noorel prantslannal siiski tõsiselt silma peal hoida.

Big Airi hüpped algavad Eesti aja järgi laupäeva öösel vastu pühapäeva kell 3.15, pargisõit algab pühapäeva õhtul kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles