Eesti koondise ründaja endine klubikaaslane tapeti jõhkralt päise päeva ajal (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine jalgpallur lasti päise päeva ajal rahvarohkes kohas maha.
Endine jalgpallur lasti päise päeva ajal rahvarohkes kohas maha. Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Itaalias Napolis lasti reedel päise päeva ajal pealtnägijate silme all maha 21-aastane Renato di Giovanni, kes mängis veel paar aastat tagasi SSC Napoli jalgpalliklubi noortemeeskonnas.

Motorolleril sõitnud mees tulistas di Giovannit Napoli äärelinnas Soccavos asuva Santa Maria di Montevergine kiriku ees reedel pisut pärast keskpäeva ja kihutas seejärel minema. Di Giovanni, keda tabas mitu kuuli, suri sündmuskohal.

Veel paar aastat tagasi kuulus di Giovanni ründajana Napoli noortesüsteemi, konkureerides hooajal 2013-14 mänguajale eestlase Frank Liivakuga. Nii viibis Liivak 90 minutit väljakul, kui Napoli võitis Euroopa noorteliigas 2:1 Londoni Arsenali, ent kui eestlasele oli see tol hooajal üks viiest euromängust, kus ta kaasa tegi, siis di Giovanni pääses nimetatud kohtumises Arsenaliga ainsal korral pingile. Esindusmeeskonna ridadesse tal murda ei õnnestunud ja 2014. aastal lõpetas Napoli temaga lepingu, samal aastal lahkus Itaalia klubist ka Liivak.

Itaalia väljaande Gazzetto dello Sport artiklis iseloomustati di Giovannit kui heasüdamlikku poissi, ent märgiti ka, et pärast jalgpalliga lõpparve tegemist sidus ta end kuritegeliku maailmaga, asudes narkootikume müüma. Mullu oktoobris ehk paar kuud tagasi vahistati di Giovanni ja veel neli inimest seoses narkokaubitsemisega, täpsemalt marihuaana ja hašiši müügiga.

Di Giovanni ristiisa oli kurikuulus Napoli ultrafänn Alberto Mattera ning tema tapmise avalik ja jõhker viis viitab Itaalia väljaannete kinnitusel sealse maffialaadse kuritegeliku ühenduse Camorra käekirjale.

Endine jalgpallur lasti päise päeva ajal rahvarohkes kohas maha. FOTOD: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix
Endine jalgpallur lasti päise päeva ajal rahvarohkes kohas maha. FOTOD: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA
Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles