Taas spordile keskenduv Allar Raja: vabandust, ma ei saa igal pool käia ja inimesi inspireerida

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfa sisesõudmise võistlus 2017. Pildil Allar Raja.
Alfa sisesõudmise võistlus 2017. Pildil Allar Raja. Foto: Jaanus Lensment

Rio olümpiamängudel Eestile ainsa medali toonud sõudmise paarisaerulise neljapaadi liikmed on kuu kõvasti rassinud, et 2017. aastal medaliarvet veelgi suurendada. Sügisel ja eriti detsembris said Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo ja Andrei Jämsä päevast päeva erinevatel üritustel käia, sest Eesti rahvas tahtis medalimeestest «oma osa» saada. Nüüd enam nalja teha pole võimalik, sest muidu kannataks ettevalmistus päris korralikult.

Raja ütleb otse ja ilustamata: lõpuks tuleb ikkagi elada endale, mitte teistele. «Siiamaani annavad olümpiamedali järgsed ajad tunda. Ma ei mõtle ainult kolmandat kohta ja pronksmedalit, vaid perre tuli beebi juurde ja lisaks arendan tööalaselt politsei- ja piirivalveametis sporti. Üritan praegu sporti hoida prioriteedina number üks ning pereasjad ja muud kohustused pisut tagaplaanile jätta. Aga see on keeruline, sest tänase päevani kutsutakse sinna ja tänna. Aga pole midagi parata, tuleb hakata ära ütlema. Sorry (mul on kahju).»

Taimsoo märgib, et üks verstapost tuleb veel ära kannatada: selleks on Eesti Vabariigi aastapäev. «See on igas linnas ja omavalitsuses alati väga suur sündmus ning riigi tasandil ka. Natuke saab veel käia, aga enamik asju on tehtud.»

Alfa sisesõudmise võistlus 2017. Kaspar Taimsoo (keskel) Foto:
Alfa sisesõudmise võistlus 2017. Kaspar Taimsoo (keskel) Foto: Foto: Jaanus Lensment

Raja lisab, et tööd ja leiba annab neile ikkagi sõudmine. «Tegevsportlasena tuleb teha karme valikuid, sest kui selle otsa ära annad, pole enam midagi teha. Pean hakkama vaatama, kas ma tõmban endale igal pool käimiste ja rääkimistega paela kaela või mitte. Muidugi ülekantud tähenduses. Kõik, kes te mind kuskile kutsute - ma tahaksin siiralt teie juurde jõuda, kõigiga tegeleda ja inimesi inspireerida, aga kahjuks on elus teatud reeglid. Eriti tegevsportlastel.»

Kui Raja, Taimsoo ja Endrekson testisid täna Tallinnas vormi legendaarsel Alfa sisesõudmise võistlusel, siis Jämsa läks koos naisega jaanuari alguses Hispaaniasse Sevillasse, kus treenib teistest eraldi. Raja ja Taimsoo lähevad õige pea kaheks nädalaks Itaalia suusakuurorti Santa Caterinasse suusakilomeetreid koguma, Endrekson eelistas jääda koju ja harjutab Jõulumäel. Veele minnakse esimest korda märtsis, kui sõidetakse Horvaatiasse.

Alfa võistlusel tuli Endrekson (2.44,4) kolmandaks, Raja (2.45,7) neljandaks ja Taimsoo (2.54,7) jäi 11. kohale. Kõik märkisid, et vorm on praegu igas mõttes keskmine, aga muretsemiseks pole mingit põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles