Sportlik president: Kersti Kaljulaid sai Mulgi uisumaratonil teise koha (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi uisumaraton.
Mulgi uisumaraton. Foto: Mikk Mihkel Vaabel / Viljandi Rattaklubi

Täna toimus Viljandi järve jääle märgistatud 5,0 km pikkusel rajal 7. Mulgi Uisumaraton. 

Hoolimata keerukatele jääoludele varasemalt, oli uisurajale võistlusteks kohale tulnud 283 osalejat. Pikemal, 30km pikkusel, distantsil oli võistlemas 126 osalejat, kellest üldarvestuse parim, Reinis Znotins, edestas teiseks jäänud Kuido Koppelit vaid kahe sajandiku ning kolmandaks jäänud Viljandi Sõudeklubi esindajat, Kermo Randmäe 67 sajandikuga.

Teiste seas startis 30km pikkusele distantsile ka Eesti Vabariigi president, Kersti Kaljulaid, kes saavutas N40 vanuseklassis teise koha, jäädes alla esimeseks tulnud Kadi Orasele vaid 1 minut 32 sekundit. Suurepärase tulemuse sooritanud riigipea eesmärgiks oli nautida looduslikke uisumõnusid mitte võistelda koha saavutamise nimel, sõnas ta võistluste järgselt. 

Võistluse peakorraldaja Kristjan Kivistiku sõnul oli tegemist tõelise lottoga kas võistluspäeva hommikuks on ilmaolud võistluse läbiviimist üldse soosivad. «Paistab, et täna oli õnn Viljandi Rattaklubi õuel ning võistlus möödus suurepäraselt,»rääkis Kivistik.

Muutlikud ilmastikuolud on Viljandi järvele tekitanud mitmekihilise jää, mida kattis veel vaid 12 tundi enne võistluste algust veekiht. «Rattaklubi mehed püüdsid leida vaatamata keerukatele jääoludele trajektoori võistlusringiks – täna see õnnestus ning vähemalt üks uisumaraton on sel talvehooajal Eestis nüüd toimunud,» kommenteeris rajaolusid Mikk Mihkel Vaabel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles