Raimo Pajusalu sai seljavigastusest priiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Pajusalu.
Raimo Pajusalu. Foto: Rennes’i Etudiant

Kaks ja pool kuud seljavigastuse tõttu väljakult eemal olnud Prantsuse võrkpalliklubi Rennes’i Etudianti temporündaja Raimo Pajusalu on taas valmis meeskonda aitama.


«Olen saanud korralikult trenni teha ja olin pühapäeval lähedal, et vahetusest platsile tulla,» ütles Pajusalu.

Selg hakkas Eesti koondislasele häda tegema novembris. «Üks ristluu juures olevatest diskidest oli kulunud ja lülide vahel oli vähem ruumi, ja suurte koormuste korral võib see probleeme tekitada,» selgitas Pajusalu. «Novembri lõpus oli meil väga keeruline periood. Mängisime palju ja tegime kõvasti trenni. Ühel hommikusel treeningul andis selg järele.»

Koos nurgaründaja Keith Pupartiga Etudianti ridadesse kuuluva Pajusalu sõnul ei osanud ta alguses halba aimata, sest tal polnud kolm aastat seljaga probleeme olnud. «Samuti ei näidanud uuringud suurt probleemi ja meeskonna arst ning ka füsioterapeut arvasid, et pole vaja pausi teha. Aga ebamugavustunne hakkas süvenema ja läks mingi hetk päris kehvaks. Jaanuari alguses tehtud uus uuring tuvastas põletiku.»

Jaanuari alguses värbas Etudiant Pajusalust tühjaks jäänud kohale kogenud lätlase Vladislavs Hotulevsi ning seetõttu pole 30-aastasel ja kahemeetrisel eestlasel väljakul koha taastamine kerge ülesanne.
Lähematest konkurentidest ühe mängu enam pidanud Etudiant jagab neli vooru enne põhiturniiri lõppu 4. kohta. Viis paremat tagavad järgmiseks hooajaks koha eurotandril – seda pääset sihib ka Etudiant.

«Meie klubi on eurosarjast väga huvitatud, kuid sel hooajal andsid mõned Prantsuse meeskonnad suurele koormusele viidates varakult alla ning keskendusid kodustele meistrivõistlustele,» märkis Pajusalu.

Uue lepingu pärast Paju­salu muretsema ei pea, sest tema eelmisel aastal sõlmitud kontraht kehtib ka järgmisel hooajal. «Meie klubi on suutnud igal aastal väikese sammu edasi astuda. Ka rahva huvi läheb järjest suuremaks. Suurimaks probleemiks on vähekogenud sidemängija, kuid uut hooaega silmas pidades töö sellel suunal juba käib,» rääkis Pajusalu.

Kindlaks põhikoosseisumängijaks kerkinud Puparti leping lõpeb kevadel, kuid kümne päeva pärast 26-aastaseks saav 195 cm pikkune mees ei välistanud selle pikendamist.

Achilleuse kõõluse traumast on paranemas Itaalia esiliiga klubi Milano CheBanca nurgaründaja Eerik Jago, kes naasis sel nädalal pallitreeningutele. Kuigi tavaelu Jago vigastus ei sega, polnud ta vähemalt eile kindel, et on suuteline CheBancat sel hooajal veel aitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles