Asi ametlik – Jõesaar sõlmis Hispaanias lepingu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janari Jõesaar U18 eest mängimas
Janari Jõesaar U18 eest mängimas Foto: basket.ee

Juba möödunud nädalal Hispaania meistriliigasse kuuluva Zaragoza korvpalliklubi juurde sõitnud 17-aastane Janari Jõesaar allkirjastas klubiga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu.

Jõesaare senise treeneri Toomas Annuki sõnul hakkan Jõesaar treenima nii põhi-, duubel- kui ka noortemeeskonnaga. «Esimene treening oli esmaspäeval, hommikul tehti individuaaltrenni, õhtul koos noortemeeskonnaga,» kirjeldas Annuk ja lisas, et loodetud arengu korral on noormehel võimalus mängida Zaragoza põhimeeskonnaga kõrgliigas.

Esialgu jääb Jõesaar Hispaaniasse juuni lõpuni. Seejärel tuleb mängumees Eestisse U18 koondise treeningutele ja osaleb ka U18 koondisega Euroopa meistrivõistluste mängudel. Peale turniiri siirdub ta tagasi Hispaaniasse.

Hispaania klubi kindlustab lisaks tugevatele treeningutele Jõesaarele majutuse, toitlustuse, hispaania keele eraõpetaja ja tagab sügisest võimaluse jätkata üldhariduse omandamist Hispaanias.

Meeskond mängib kümme tuhat inimest mahutavas saalis ja Annuki sõnul on Zaragozal Hispaania ühed parimad fännid

«Kõik oli väga meeldiv ja professionaalne, treeningtingimused olid väga head, elamistingimused samuti. Võib öelda, et kõik tingimused on tagatud, et Janari saaks keskenduda ainult korvpallile,» märkis koos õpilasega Hispaanias viibinud Annuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles