Karmid sõnad: LeBron James tegi suure suuga NBA legendi maatasa

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (palliga).
LeBron James (palliga). Foto: Frank Franklin II/Scanpix

Korvpalliliigas NBA on viimase nädala jooksul teravusi vahetanud kunagine tippmängija ja praegune teletäht Charles Barkley ning Cleveland Cavaliersi liider LeBron James, kusjuures mindud on üsna isiklikuks.

Otsa tegi TNT telekanali populaarses «Inside the NBA» saates esinev Barkley, kellele ei meeldinud Jamesi korduvad nõudmised, et Cavaliers peaks tiitli kaitsmiseks tagaliini lisajõudu hankima.

«Cavaliers on talle andnud kõik, mida ta tahab. Neil on NBA ajaloo suurim palgafond. Ta tahtis möödunud suvel J.R. Smithi ja talle makstigi kõvasti raha. Aasta varem tahtis ta Iman Shumpertit. Nad vahetasid meeskonda Kyle Korveri. LeBron on maailma parim mängija. Kas ta tahab, et Cavaliersis oleks koos kõik head pallurid? Ta ei tahagi teistega võistelda?,» imestas Barkley, kes on Jamesi suhtes ka varem kriitilisi avaldusi teinud.

James oli pärast ööl vastu tänast Dallas Mavericksilt saadud kaotust üsna häiritud olemisega ja muuhulgas otsustas ta vastata ka Barkley kommentaaridele.

«Ma ei lase tal oma saavutusi niimoodi maha teha,» alustas James ja hakkas seejärel üles loetlema elumehe kuulsusega Barkley «vägitegusid.»

«Mina pole see, kes teise inimese aknast välja viskas. Mina pole kunagi lapse pihta sülitanud. Ma pole kunagi Las Vegases võlgu jäänud. Ma pole kunagi väitnud, et ma pole eeskuju. Ma pole kunagi Tähtede mängu nädalavahetusele alles pühapäeval kohale jõudnud, sest ma olin kogu selle ajal Las Vegases pidutsemas. Ma pole 14 aasta jooksul kordagi pahandustesse sattunud. Ma olen alati korvpalli austanud. Trükkige see ära,» rääkis kolmekordne NBA meister James ESPNile.

Charles Barkley koos teise «Inside the NBA» osalise Kenny Smithiga. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix
Charles Barkley koos teise «Inside the NBA» osalise Kenny Smithiga. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix Foto: Ethan Miller/AFP

Barkley on korduvalt Jamesile ette heitnud suurt sõprust Dwyane Wade'i, Carmelo Anthony ja Chris Pauliga. James polegi teinud saladust, et karjääri lõpus võiks neli staari ühes tiimis mängida ja noorematele kohta kätte näidata.

Jamesi hinnangul on Barkley väited silmakirjalikud. «Vaadake 1993. aasta finaali. (Phoenix Sunsis mänginud) Barkley ja (Chicago Bullsi legend) Michael Jordan rääkisid vabavisete ajal üksteisega juttu ja tegid nalja. Veelkord, see juhtus finaalis. Aga tõesti, tol ajal NBAs sõpru polnud,» märkis ta irooniliselt.

Aga see pole veel kõik. James andis taas hoogu kuulujuttudele, et Barkley'l on hasartmängusõltuvuse tõttu suured võlad ja seetõttu on ta sunnitud hea palgaga teletööd jätkama ainult raha pärast. «Ma tean, et ta tahtis saatest juba ammu ära tulla, aga ta ei saa. Tal pole muud võimalust kui igal nädalal stuudios olla. Aga kui ta tahab minuga rääkida, siis ajakava on ju kõigile kättesaadav. Ta teab, kus me mängime. Ära tule lihtsalt Tähtede mängul minu juurde, suru mu kätt ja naerata. Mul on vaikimisest kõrini. Uus šeriff on kohal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles