Venemaa spordiklubid vaevlevad rahapuuduse käes

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krasnodari Dünamo võrkpalliklubi mängijad rõõmustamas eelmise hooaja võidu üle CEV Cupil. Paraku on olukord muutunud hapuks.
Krasnodari Dünamo võrkpalliklubi mängijad rõõmustamas eelmise hooaja võidu üle CEV Cupil. Paraku on olukord muutunud hapuks. Foto: Vitaly Timkiv/Vitaly Timkiv/TASS

Kujutlegem vaatepilti. Võistkonnad teevad läbi mängueelse soojenduse, rivistuvad joonele, kätlevad vastasmängijatega ja lahkuvad platsilt. Nii juhtus mõni päev tagasi, kui Kaasanis pidid mängima võrkpalliklubid Dünamo ja Krasnodari Dünamo.

Mäng jäi ära, sest Kubanimaa naiskond teatas loobumisest, põhjuseks palgavõlgnevused. Seitsme möödunud kuu joosul pole Vene superliiga ühe tugevama naiskonna liikmed ja treenerid palka saanud. Samal põhjusel andis loobumisvõidu Krasnojarski Jenisseile ka Krasnodari Dünamo meeskond, üks superliiga nõrgemaid, vahendab volley.ee.

Tavaliselt said Krasnodari võrkpallurid töötasu kaks-kolm korda hooaja jooksul, seekord pole lisa tulnud aga suvest saati. Mängijad saatsid palvekirju klubi, krai, Venemaa võrkpalliföderatsiooni, spordiministeeriumi ja teiste juhtkondade aadressil, aga lubadustest kaugemale pole jõutud. Raha lihtsalt ei ole – isegi mitte peasponsoriks olnud naftahiiul Rosneft.

Võrkpallurid pole ainsad kannatajad. Kümnetesse miljonitesse rubladesse ulatuvate võlgnevuste pärast on Vene hokiliigast juba elimineeritud hokimeeskond, SOS-kutseid saadavad jalgpallurid, käsipallurid jne. Veel möödunud hooajal läks hästi Kubani korvpallimeeskonnal (Euroliiga kolmas), aga hooaja lõppedes joosti laiali ka sealt. Paraku aga lahendust ei paista.

Loobumised teevad juba ammu muret ka Euroopa võrkpallijuhtidele. Trahv loobumiste eest on vältimatu, summa muudkui suureneb, maksevõime mitte kübetki. Meistrite liigas korralikke tulemusi näidanud Krasnodari naiskond võib jääda igaveseks ilma kohast tippliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles