Seljaga hädas olnud Seim rippus pea alaspidi, nõelad kandades (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim pidi korraks aja maha võtma, kuid nüüd käib EMi silmas pidades taas tõsine töö.
Mart Seim pidi korraks aja maha võtma, kuid nüüd käib EMi silmas pidades taas tõsine töö. Foto: Liis Treimann/Scanpix

Aprilli esimeses pooles toimuvateks tõstmise Euroopa meistrivõistluseks valmistuv Mart Seim oli vahepeal hädas seljavigastusega ning nii tuli lõpuks minna nõelravitseja juurde. Praeguseks on probleem ületatud ja ettevalmistus jätkub Tenerifel.

Augustis Rio olümpiamängudel 7. koha saanud Seim oli toona tulemuses ülimalt pettunud ning asus kahepäevase puhkuse järel kohe taas trennisaalis rassima. Siiski ei ole saanud praeguseni täie hooga harjutada ning vahepeal tuli veidikeseks aeg maha võtta.

«Pärast Rio olümpiat sai treeningutel väheke üle pingutatud,» selgitas Seim seljahäda põhjuseid. «Nüüd olen tavapärases rütmis tagasi.»

Tõstja sõnul oli olukord üsnagi tõsine. «Enne ravi ei saanud kangiga kükki teha – selg ei hoidnud ära,» selgitas ta probleemi ulatust.

Seljahäda lahendamiseks tuli pöörduda nõelravitseja juurde. «Mart riputati jalgupidi üles. Nii umbes 45 kraadi alla,» selgitas tõstja treenerist isa Alar Seim, kes pojale ka ravitseja leidis. «Nõelad pandi kandadesse. Kokku käis ta seal kümme korda. See aitas seljalülid ja lihased tasakaalu saada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles