Olümpiavõitja toob Eesti aerutamisse uue hingamise

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Pulai
Imre Pulai Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti aerutamiskoondise liikmetel oli üleeile emotsiooniderohke päev – esmalt kohtuti esimest korda koondise uue peatreeneri, Ungari legendaarse kanuumehe Imre Pulaiga, seejärel mindi tänama enamikule Tartu aerutajatest esimeseks treeneriks olnud Henn Hollot, kes otsustas 76-aastaselt treeneritöö lõpetada.

Kui eelmise aasta juunis sahistati võimalusest, et Eesti aerutamiskoondise uueks peatreeneriks võib saada Sydneys kahekanuul olümpiavõitjaks tulnud Pulai, tekkis koondise sportlastes lootus ja põnevus. Läks ju süstameestel tunamullune hooaeg, mil esimest korda istuti neljasüsta, sisuliselt raisku. Mõnest sähvatusest hoolimata jäi põhieesmärk – pääseda Rio olümpiale – MMil ebaõnnestumise tõttu täitmata. Ka mullune hooaeg oli põrumise kategooriasse liigitumisele lähedal, kuid 21-aastane ühekanuusõitja Joosep Karlson tõi EMil 1000 meetri üheksanda ning 5000 meetri kuuenda kohaga kastanid tulest välja.

Seega on ootused algava olümpiatsükli suhtes suured. «Näeme lõpuks ära, kas meist saab asja,» lausus Kaarel Alupere (23), kes sõidab kahesüsta koos Kaspar Sulaga (26). Lisaks kuuluvad koondisse veel mõistagi Karlson ning suurte kogemustepagasiga ühesüstal võistlev 34-aastane Tarmo Tootsi.

Kuigi värske peatreener Pulai on end tõestanud kõva sportlasena, pole ta treenerina eriti kogenud. Eesti aerutamistippude juhendamine on tema esimene peatreeneritöö. Samas ei kahtle keegi asjaosalistest Pulai võimetes – tegu on ikkagi olümpiavõitja ja neljakordse maailmameistriga, kes ise on oma teadmised omandanud aerutamismaailma tipptreenerite käest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles