Simple Sessionil selgusid kaheksa paremat kohalikku rulatajat ja ratturit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rulavõistlejad Andris Kaldvee (vasakult), Marko Padernik, Raul Urberg, Kristo Õismets, Meelis Erm, Toomas Seppänen ja Romario Siimer.
Eesti rulavõistlejad Andris Kaldvee (vasakult), Marko Padernik, Raul Urberg, Kristo Õismets, Meelis Erm, Toomas Seppänen ja Romario Siimer. Foto: Kris Süld

Täna peeti Saku Suurhallis sel nädalavahetusel toimuva Simple Sessioni eelkvalifikatsioonivõistlused Eesti parimatele rulatajatele ja BMX-ratturitele. 

Rulasõidu kvalifikatsioonides osalenud 28 kohalikust võistlejast said edasi kaheksa võistlejat: Andris Kaldvee, Marko Padernik, Raul Urberg, Kristo Õismets, Kristjan Prik, Meelis Erm, Toomas Seppänen ja Romario Siimer. Kokku 27 trikiratturist pääsesid võistlema samuti kaheksa kohalikku: BMX park kategoorias Roomet Säälik, Talis Viirpalu, Sander Saard ja Kristen Põder ning BMX street kategoorias Silver Soonik, Rene Perzinski, Taavi Tarmas ja Enrico Orobko.

Lisaks võistleb laupäeval Simple Sessioni kvalifikatsioonvõistlusel otse eelmise aasta parim rulataja Aleksandr Tubin. Läinud aasta ning läbi aegade parim Eesti BMX-rattur Andres Lainevool, kes samuti oli ära teeninud otsepääsu kvalifikatsiooni, tänavu ei võistle, kuna viibib välismaal. 

BMXi hindasid kohtunikud Erik Pirn, Hendrik Hanso ning Kostya Andreev. Rulas hindasid eestlaste sõite Adam Keats, Einius Ziukas ja Robert Linna. 

Tegu oli esimese korraga, mil Simple Sessioni suures võistluspargis said võistelda nii paljud kohalikud rulatajad ja trikiratturid – varasemalt kvalifitseerusid sportlased Simple Sessionile läbi muljal toimunud eelvõistluste. 

Simple Session 17 põhivõistlustest võtab kokku osa 150 rulatajat ning BMX-ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused avab laupäev, 4. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 5. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejad, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Simple Session avab tänavu ka rula maailmakarikasarja World Cup Skateboarding (WCS) hooaja.

Esmakordselt toimub Simple Sessionil BMX-võistlus kahes erinevas kategoorias: BMX park'is ehk pargisõiduvõistlusel lähevad vastamisi ratturid, kes harrastavad ennekõike vaatemängulisemat, suurtele rämpidele keskenduvat skatepargi-sõitu ning BMX street'is ehk tänavasõidus võisteldakse rohkem keerulistes tehnilistes trikkides nind obstaaklitel, mida leiab ka linnatänavailt. 

BMX park Eesti võistlejad (vasakult) Talis Viirpalu, Roomet Säälik, Sander Saard ja Kristen Põder. FOTO:
BMX park Eesti võistlejad (vasakult) Talis Viirpalu, Roomet Säälik, Sander Saard ja Kristen Põder. FOTO: Foto: Kris Süld
Eesti BMX street võistlejad Silver Soonik (vasakult), Rene Perzinski, Taavi Tarmas ja Enrico Orobko. FOTO:
Eesti BMX street võistlejad Silver Soonik (vasakult), Rene Perzinski, Taavi Tarmas ja Enrico Orobko. FOTO: Foto: Kris Süld
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles