Vanameistrist väravavaht viis dramaatilises penaltiseerias Egiptuse finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Essam El-Hadary (paremal) kinnistas veelgi Egiptuse kangelase staatust.
Essam El-Hadary (paremal) kinnistas veelgi Egiptuse kangelase staatust. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Scanpix

Aafrika Rahvuste Karikaturniiri esimene finalist on Egiptus, kes alistas 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias Burkina Faso.

Egiptus avas 67. minutil skoori, kui täpne oli Mohamed Salah, ent vaid kuus minutit hiljem Aristide Bance viigistas. Normaal- ja lisaaeg rohkem väravaid ei toonud ja nii asuti lööma penalteid. Burkina Faso kangelaseks oli tõusmas 20-aastane väravavaht Koffi Kouakou, kes tõrjus Egiptuse esimese lööja Abdallah El-Saidi 11 meetri karistuslöögi.

3:3 viigiseisul, kui Burkina Faso oli finaalipääsust vaid kahe löögi kaugusel, läks Kouakou aga enesekindlalt ise penaltit lööma ja Egiptuse elav legend, 44-aastane väravavaht Essam El-Hadary suutis tema löögi tõrjuda. Egiptlane Amr Warda oli täpne ja seejärel oli El-Hadary kord lõplikult hiilata, kui ta peatas ka Bertrand Traore löögi. Penaltiseeria 4:3 võitnud Egiptus kohtub finaalis kas Kameruni või Ghanaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles