Mourinho mehed jäid punase laternaga hätta, Jesus kurvastas West Hami

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedile ei suutnud võitu tuua ei Zlatan Ibrahimovic ega Juan Mata.
Manchester Unitedile ei suutnud võitu tuua ei Zlatan Ibrahimovic ega Juan Mata. Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel oli Manchester Unitedil suurepärane võimalus konkurentidega vahet vähendada, ent šanss anti käest, kui koduväljakul tehti tabeli viimase meeskonna Hull Cityga 0:0 viik.

Tabelis esikohal olev Chelsea ja neljandana jätkav Liverpool tegid eile õhtul omavahel 1:1 viigi, teisel kohal olev Tottenham viigistas kodus üllatuslikult 0:0 püsimajäämise eest võitleva Sunderlandiga ja Londoni Arsenal sai koduplatsil 1:2 šokk-kaotuse Watfordilt, mis tähendas, et nii Manchester Unitedil kui ka Manchester Cityl oli võimalus võidu korral tippudega vahet vähendada.

United pidanuks selleks kodus alistama tabeli viimasel real olnud Hull City, kuid ei saanud ülesandega hakkama, sest Hulli väravas tegi hiilgemängu Eldin Jakupovic ja kodumeeskonna enda rünnakud jäid nüriks. Lõpuminutitel oli hoopis külalistel kaks suurepärast väravavõimalust, kuid Lazar Markovici löök tabas posti ja Abel Hernandez ei suutnud väravavahi David de Geaga silmitsi pääsedes palli kontrollida. Viik tähendab, et United jätkab kuuendal tabelireal. Chelseast jäädakse maha 14 punktiga, Tottenhamist ja Arsenalist lahutab Unitedit viis ning Liverpoolist ja Manchester Cityst neli punkti. 

City kasutas oma võimaluse olukorra parandamiseks erinevalt Unitedist suurepäraselt ära ja võitis võõrsil kindlalt 4:0 West Ham Unitedit. Alles nädalapäevad tagasi klubiga liitunud 19-aastane ründaja Gabriel Jesus andis 17. minutil söödu Kevin de Bruyne avaväravale ning lõi pärast David Silva tabamust 39. minutil ise City kolmanda värava. Lõppseisu vormistas 66. minutil penaltist Yaya Toure.

Õhtu kolmandas mängus tegid Stoke ja Everton 1:1 viigi. Skoori avas Peter Crouch, kellele oli tegu karjääri 100. väravaga Inglismaa kõrgliigas ning mees tähistas seda endale omase robotitantsuga. 39. minutil sai Stoke'i kaitsja Ryan Shawcross aga kirja omavärava ja mäng lõppeski viigiliselt. Tabeli esimesest üheksast meeskonnast suutis seega 23. voorus võidu kirja saada vaid Manchester City.

Peter Crouch (paremal) tähistas Premier League'is löödud sajandat väravat tuttava tantsuga. FOTO:
Peter Crouch (paremal) tähistas Premier League'is löödud sajandat väravat tuttava tantsuga. FOTO: Foto: David Davies/AP
Nooruke Gabriel Jesus näitas Manchester City võidumängus klassi. FOTO: John Sibley/Reuters
Nooruke Gabriel Jesus näitas Manchester City võidumängus klassi. FOTO: John Sibley/Reuters Foto: John Sibley/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles