Homme Tallinnas algaval mitmevõistlusel stardib Euroopa hooaja edetabelijuht

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Šuh.
Alina Šuh. Foto: European Athletics / Twitter

Homme algab Lasnamäe kergejõustikuhallis Rahvusvaheline mitmevõistlus koos Eesti talviste mitmevõistluse meistrivõistlustega. Reedel algava meeste seitsmevõistluse esinumber rahvusvahelises arvestuses on austerlane Dominik Distelberger, Eesti meistrivõistluste arvestuses Kristjan Rosenberg. Laupäeval stardib naiste 5-võistluses aga Euroopa hooaja edetabeli juht Alina Šuh Ukrainast, Eesti meistritiitlile on peafavoriit Mari Klaup.

Dominik Distelbergeri isiklik rekord - 5951 punkti - on püstitatud 2011. aasta Tallinnas Rahvusvahelisel mitmevõistlusel, mil ta saavutas toona maailmarekordi püstitanud Aston Eatoni ja meie parima Andres Raja järel 3. koha. Kokku on Distelberger rahvusvahelisel mitmevõistlusel osalenud neljal korral ning olnud võitja 2012. ja 2013. aastal, viimati 2014. aastal Tallinnas võisteldes oli ta  teine.

Kristjan Rosenberg (EMÜ SK) on kahel viimasel aastal samal võistlusel kogunud vastavalt 5616 ja 5723 (isiklik rekord) punkti, olles Eesti MV arvestuses mõlemal korral kolmas ning üldarvestuses vastavalt 6. ja 7..

Kõige kaugem külaline tuleb Tallinnasse Jaapanist - Akihiko Nakamura isikliku rekordiga 5831. Lisaks on rahvusvahelises konkurentsis kaasa löömas 3 Soome parimat mitmevõistlejat.

Eesti mitmevõistluse MV arvestuses pakuvad Kristjan Rosenbergile konkurentsi ennekõike kogenud mehed Mikk-Mihkel Arro (rekord 5825, klubi KJK Vike) ja Ramo Kask (5493 SK Leksi 44); samuti Taavi Tšernjavski (5477 SK Elite Sport) ning hiljuti Eesti juunioride 7-võistluse rekordi 5703 püstitanud Hans-Christian Hausenberg (4783 Tartu SS Kalev).

Naiste favoriit, 18-aastane Alina Šuh tõusis värskelt 27. jaanuaril kodus, Ukrainas püstitatud isikliku rekordiga 4550 Euroopa 5-võistluse hooaja edetabelijuhiks. Noore ukrainlanna vahetuim konkurent on kogenud norralanna Ida Marcussen, kelle isiklik tippmark 4316 punkti on püstitatud 2012. aasta Euroopa sisemeistrivõistlustel Göteborgis. Lisaks lubavad senised tulemused arvata, et esikolmiku konkurentsi võivad sekkuda soomlanna Miia Kurppa (4153) ja rootslanna Bianca Salming (4143), aga ka meie parimana Mari Klaup (4100, TÜ ASK).

Eeldatavalt asuvad Eesti MV arvestuses hõbe- ja pronksmedali eest võitlema Margit Kalk (3837, Tartu SS Kalev), Terje Kaunissaar (3788, KJK Vike) ja Hanna-Mai Vaikla (3766, KJK Lõunalõvi).

Märtsi alguses Belgradi Euroopa sisemeistrivõistlustele pääseb 2017.a. Euroopa sisehooaja edetabeli 8 parimat meest ja sama palju naisi. Ülejäänud 8 kohta jaotati nii meestele, kui naistele 2016.a. välishooaja Euroopa mitmevõistluse edetabeli alusel.

Võistlused avatakse Lasnamäe kergejõustikuhallis reedel kell 14.00. Laupäeval saab võistluspäev alguse kell 12.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles