Märulitäht jahib oma võistkonnaga MM-sarjas tiitlit (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jackie Chan.
Jackie Chan. Foto: Hugh Peterswald/Sipa USA/Scanpix

Sportautode ringrajasõidu MM-sarjas (WEC) püüab uuel hooajal tiitlit tiim, mille asutajate seas on Hollywoodi märulitäht Jackie Chan. Võistkond nimega Jackie Chan DC Racing teeb kahe autoga kaasa LMP2-klassis ja autode ettevalmistuse eest hoolitseb nimekas Briti tiim Jota Sport.

Väljaanne Autosport kirjutab, et eelmisel aastal tegi Chani loodud Hiina võistkond Baxi DC Racing Alpine’i nime all MMil kaasa ühe autoga ja seda jooksutas Prantsusmaa tiim Signatech, nüüd aga tuuakse rajale kaks ORECA-Gibson 07 LMP2-klassi autot. Neist ühe rooli hakkab kindlasti keerama tiimi kaasomanik David Cheng ja teise auto sõitjate seas on endine Renault’ vormel-1 tiimi testisõitja Ho-Pin Tung, kuid mõlema auto ülejäänud kaks sõitjat on veel lahtised.

Jota tegi mullu WEC-sarjas koostööd G-Drive’i tiimiga ja võttis hooaja kokkuvõttes oma klassis kindla võidu. 2000. aastal asutatud Briti tiim on löönud aastaid kaasa ka Le Mansi 24 tunni sõidus, kus 2014. aastal saadi LMP2 arvestuses klassivõit. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal lõpetas Jota tiimi auto oma klassi teisel kohal.

DC Racing asutati kaks aastat tagasi Asian Le Mansi sarjas osalemiseks ning kohe avahooajal, kui sõitjateks olid samuti Cheng ja Tung, saadi LMP3-klassis üldvõit. Aasta hiljem liiguti juba edasiLMP2-klassi ning võideti sealgi. Jota võitis mullu European Le Mansi sarja, kuid pärast pikaajalise sõitja ja rahastaja Simon Dolani otsust Euroopa meistrivõistlustel mitte jätkata pöörati tähelepanu MM-sarjale.

WEC-sarja avalöök tehakse tänavu 16. aprillil Silverstone’i ringrajal toimuva kuue tunni sõiduga. Kokku on kavas üheksa etappi, mille seas on Le Mansi 24 tunni sõit ja veel kaheksa kuue tunni pikkust etappi – sarja võõrustavad peale Silverstone’i veel Spa, Nürburgring, Mexico Citys asuv Autodromo Hermanos Rodriguez, Austinis paiknev Circuit of the Americas, Fuji Speedway ning Shanghai ja Bahreini ringrada. Hooaeg lõpeb Bahreinis 18. novembril. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles