Kittel nõuab kulmu veriseks löönud ukrainlasele pooleaastast võistluskeeldu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Kittel.
Marcel Kittel. Foto: Artur Widak/Artur Widak/Sipa USA/Scanpix

Dubai velotuuril konkurendi käest keset võistlust löögi vastu nägu saanud Marcel Kittel nõuab vägivallatsenud Andrei Grivkole pooleaastast võistluskeeldu.

Dubai velotuuri kolmandal etapil sai verine tüli alguse, kui ratturite grupp möödus ehitusplatsilt, kust hakkas küljetuule tõttu puhuma sõitjate peale liiva. Küljetuulega heideldes hakati otsima paremat positsiooni ning siis tekkis ka Kitteli ning Grivko vahel tüli, mis lõppes rusikalöögiga. Kuigi Grivko tööandja Astana on Kitteli ees vabandanud, ei tahtnud Saksamaa jalgrattur sellest midagi kuulda.

«Tundub, et mees jõi hommikul liiga palju kohvi. Rääkisin temaga pärast võistlust, kuid ma ei tohiks siin öelda, mida ma talle ütlesin. Ta peaks kuue kuu pikkuse võistluskeelu saama,» nõudis Kittel. Võistluste korraldajad otsustasid pärast vahejuhtumit Grivko diskvalifitseerida.

«Oleks tema löök ühe sentimeetri võrra paremale läinud, võinuks ma oma silma tõsiselt vigastada, sest ta lõi mu prillid katki. Seda intsidenti nägi 40 inimest. Ta tahtsi mult vabandust paluda, aga miks? Kui vigastad kedagi meelega, siis on kõik. Mul on kahju, aga ma ei võta tema vabandust vastu,» jätkas Kittel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles