Kilp ja Einaste teenisid olümpiaradadel MK-punkte (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp
Marko Kilp Foto: NordicFocus

Pyeongchangi MK-etapil jõudsid klassikasprindi punktikohale nii 20. koha saanud Marko Kilp kui 28. tulnud Kein Einaste.

Kilp sõitis kvalifikatsioonis välja 22. aja (+12,48) ning Einaste 27. aja (+15,83). Eelsõitudes näitas kiireimat minekut venelane Alexander Panžinski, teine oli Lens Väljas (+1,97) ning kolmas Lucas Chanavat (+3,57). Võistluste tase on tavapärastest MK-etappidest tunduvalt nõrgem ning stardis oli vaid 56 meest. 

Veerandfinaalis kuulusid mõlemad eestlased samasse sõitu, kus neil tuli mõõtu võtta Panžinski, Andrew Newelli, Richard Jouve' ja Erwan Kaesariga. Sõidu võitis Panžinski, Kilp oli neljas (+5,32) ning Einaste kuues (+11,38). Seega poolfinaalidesse eestlastel asja ei olnud, kuid olüpiaradadelt teeniti siiski väärt MK-punktid. 

Võistluse võitis venelane Gleb Retivõhh, teine oli norrakas Sondre Turvoll Fossli ning kolmas Panžinski. Naiste arvestuses võitis Sloveenia suusataja Anamarija Lampic, teine oli norrakas Oeyre Silje Slind ning kolmas ameeriklanna Ida Sargent.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles