Võrkpalli Balti liiga kuu parimaks valiti Tallinna Selveri nurgaründaja

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver
Tallinna Selver Foto: Erik Prozes

Võrkpalli Balti liiga jaanuari parima mängija tiitli pälvis Tallinna Selveri ja rahvusmeeskonna nurgaründaja Karli Allik.

Valitsev Eesti meister pidas lõppenud kuul Balti liigas neli kohtumist ja võitis need kõik. Esmalt mängiti koduväljakul üle mõlemad Leedu klubid, seejärel alistati võõrsil Järvamaa ja maiuspalaks eelmisel pühapäeval ka suur kodune konkurent Pärnu. Viimase matši võit kergitas Selveri ühtlasi tabelis suvepealinna võistkonnast mööda, kirjutab Volley.

Allik panustas igasse võitu kahekohalisse punktisumma, kusjuures mäng-mängult läksid nurgaründaja esitused aina paremaks. Kui ta alustas kuud kahe tosinapunktilise matšiga, siis kahes viimases mängus oli saldo 18 ja 19 punkti. Kuu kogusummaks kogunes seega 61 punkti, mis oli sarjas paremuselt kolmas näitaja.

Tallinna Selver - Pärnu. Karli Allik.
Tallinna Selver - Pärnu. Karli Allik. Foto: Tairo Lutter

Nurgaründaja efektiivsusnäitaja +34 oli sarja neljas tulemus. Eriti kõvasti valmistas Allik vastastele peavalu aga servijoone tagant, lüües nelja mängu peale koguni kümme ässa. Eriti hoos oli ta Pärnu vastu, kust pallinguga tuli viis otsepunkti. Hullemat turmtuld korraldas jaanuaris Balti liigas vaid Vilniuse klubi sidemängija Dmitri Šlomin, kes paugutas 15 ässa.

Eduka ründetegevuse kõrval näitas Allik kindlust ka vastuvõtul. Igas mängus oli tema näitaja vähemalt 62,5 protsenti.

Eelmisel kahel kuul läksid parima mängija tiitlid sarja juhtiva Tartu Bigbank palluritele. Novembris teenis tunnustuse tartlaste diagonaalründaja Bradley Robert Gunter ja detsembris 212 sentimeetri pikkune keskblokeerija Mart Naaber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles