Eesti kaotas Davis Cupil ka teise üksikmängu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov.
Vladimir Ivanov. Foto: Erakogu

Eesti tennisemeeskond jäi Davise karikasarja Euro-Aafrika tsooni teise liiga turniiril avamatšis Lõuna-Aafrika Vabariigi vastu avapäevaga 0:2 kaotusseisu, sest üksikmängus pidid vastase paremust tunnistama nii Jürgen Zopp kui ka Vladimir Ivanov.

Maailma edetabelis 442. kohal olev Ivanov kaotas teises üksikmängus 4:6, 3:6, 2:6 Lloyd Harrisele, kelle edetabelikoht on Ivanovist märksa kõrgem ehk 288. Esimeses matšis võitis Zopp Nicolaas Scholtzi vastu avaseti 6:4, ent kaotas kaks järgmist 4:6, 3:6 ja oli seejärel sunnitud mängu kõhulihase vigastuse tõttu pooleli jätma.

«Siin on väga kiire väljak ja kui oma serviga initsiatiivi ei saa, siis oled kogu aeg surve all,» kommenteeris koondise kapten Ekke Tiidemann alaliidu pressiteate vahendusel. «Jürgen korraliku võitlejana proovis ikkagi kolmanda seti lõpuni, aga siis oli selge, et hullema ärahoidmiseks on mõistlikum lõpetada. Nüüd tuleb loota, et ta paraneb kiiresti ja saab oma plaanidega edasi minna!»

Ivanovi kaotuse võttis Tiidemann samuti lühidalt kokku: «Selles mängus sai otsustavaks oma servi hoidmine. Vova oli algusest peale hädas serviga, seda näitavad ka vastase murdepallid.» Harrisel oli mängus 15 murdepalli, millest ta kasutas ära neli, Ivanov ei jõudnud vastase servil ühegi murdevõimaluseni.

Laupäevases paarismängu kohtuvad Kenneth Raisma ja Mattias Siimar Ruan Roelofse ja Raven Klaaseniga. Möödunud aasta märtsis toimunud kodusel Davis Cupi turniiril saadud võit tagas Eesti koondisele pääsu II liigasse, kus 16 koondise seast selguvad kaks paremat, kes pääsevad I liigasse. Eesti kohtub II liiga esimeses voorus Lõuna-Aafrika Vabariigi koondisega nende koduväljakul Centurionis. Teise vooru kohtumised peetakse 7.-9. aprillil, Eesti vastane selgub Sloveenia ja Monaco vahelisest matšist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles