Nurmsalu jõudis Oberstdorfi MK-etapil põhivõistlusele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: NordicFocus

Suusahüppaja Kaarel Nurmsalu jõudis pärast tippsporti naasmist MK-sarjas taas lõppvõistlusele, kui hüppas Oberstdorfis 176,5 meetrit ja pääses sellega kindlalt kvalifikatsioonist edasi. Nurmsalu kogutud 152,4 punkti oli kvalifikatsiooni paremuselt 23. tulemus.

Pikima õhulennu tegi kvalifikatsioonis sloveen Peter Prevc, kes maandus koguni 221,5 meetri joonel ning edestas teiseks jäänud venelast Dmitri Vassiljevit kuue ja poole meetriga. Paremuselt kolmanda õhulennu tegi kvalifikatsiooni läbinutest norralane Robert Johansson, kes hüppas 213,5 meetrit.

Põhivõistlusele pääsu automaatselt kindlustanud maailma kümnest paremast mehest ei suutnud samuti keegi Prevcile hüppepikkuses vastu saada. Kõige lähemale küündisid 219 meetrit hüpanud sakslane Andreas Wellinger ja 217 meetri joonel maandunud poolakas Piotr Zyla.

Põhivõistlus peetakse laupäeval Eesti aja järgi algusega kell 17.00. Suusahüppajad võistlevad Oberstdorfis ka pühapäeval, kui võistlus algab kell 16.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles