17-aastane imemees aitas Realil esikohta kindlustada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic (paremal) takistamas Moskva CSKA staari Miloš Teodosicit.
Luka Doncic (paremal) takistamas Moskva CSKA staari Miloš Teodosicit. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Madridi Real sai korvpalli Euroliigas viie kaotuse kõrvale 16. võidu, alistades võõrsil 79:71 Vitoria Baskonia. Reali kangelaseks kerkis jälle 17-aastane sloveen Luka Doncic.

Veebruari lõpus 18-aastaseks saav Doncic viskas 16 punkti, võttis üheksa lauapalli ja andis kuus korvisöötu. Seejuures kogus ta kümme punkti, neli lauapalli ja kolm söötu enda kontole viimasel veerandajal, nullides seeläbi Baskonia vastupanu. 16 punkti viskas ka Jeffery Taylor, Gustavo Ayoni arvele jäi 11 punkti.

Baskoniale tõi Rodrigue Beaubois 20 punkti, Adam Hanga lisas 12 punkti ning Johannes Voigtmann viskas 10 punkti ja võttis 13 lauapalli. Baskonial on nüüd tabelis 12 võitu ja üheksa kaotust. Real on 16 võiduga liider, edestades Moskva CSKAd ja Pireuse Olympiacost ühe võiduga.

Istanbuli Anadolu Efes oli võõrsil kindlalt 86:72 parem Belgradi Crvena Zvezdast. Avaveerandaja kaotas Türgi klubi nelja punktiga, ent võitis teise 15 punktiga ja sellega oli mäng tehtud, neljanda veerandaja alguses kasvas vahe korraks isegi üle paarikümne punkti. Efesile tõi Derrick Brown 20 punkti ja võttis 11 lauapalli, Deshaun Thomas viskas 17 punkti ja Bryant Dunston 16 punkti. Thomas Heurteli arvele jäi 12 punkti ja 15 korvisöötu.

Crvena Zvezda parim oli 17 punktiga Marko Simonovic, Charles Jenkins viskas 13 punkti ja andis seitse korvisöötu. Crvena Zvezdal on tabelis sarnaselt Baskoniale 12 võitu ja üheksa kaotust, Anadolu Efes on 10 võidu ja 11 kaotusega esimesena edasipääsu tagava joone kohal ehk 8. tabelireal, olles Darüssafaka Dogusest eespool tänu paremusele omavahelistes mängudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles