Uibo osalemine EMil kindel, Baltal lahtine

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Tairo Lutter

Peale äsja Tallinnas toimunud rahvusvahelisel mitmevõistlusel normi täitnud Kristjan Rosenbergi on seni Belgradis peetavate Euroopa sisemeistrivõistluste normi täitnud kolm eestlast: Maicel Uibo, Marek Niit ja Liina Tšernov.

Neist kolmest ainus kindel sõitja on mitmevõistleja Maicel Uibo, kellele on juba piletid olemas. Eile Bahamal naiste 400 meetri Rio olümpiavõitja Shaunae Milleriga abiellunud Uibo tagas pääsu EMile eelmise aasta välishooaja kümnevõistlusega, millega hoiab Euroopa edetabelis kolmandat kohta.

Kaugushüppaja Ksenija Balta Serbiasse minek pole sada protsenti kindel. Balta treener Andrei Nazarov ütles, et võrreldes aasta lõpuga pole seis muutunud ehk EMil osalemine otsustatakse üsna viimasel hetkel. «Vaikselt vaatame ja teeme trenni. Vahepeal on paar võistlust veel ka. Aga ilmselt otsustame lõplikult veebruari lõpus, kui on viimane aeg oma osalus kinnitada,» lisas Nazarov. Viimane aeg selleks on 23. veebruar. Selle nädala neljapäeval jookseb Balta Tartus Martin Kutmani mälestusvõistlustel 60 meetrit.

Normitäitjate seas on ka sprinter Marek Niit, kes tuli sügisel kodumaale tagasi ning teatas, et loobub täiskohaga tippsportlase ametist ja otsib tööd. Kergejõustikuliidu tehniline sekretär Kristel Berendsen ütles, et Niit saabus hiljuti laagrist Portugalist ning jätab otsuse tegemise ilmselt veebruari lõppu. «Ta pole sisehooajal võistelnud ja otsustab pärast 18.–19. veebruaril peetavaid Eesti talviseid meistrivõistlusi,» sõnas Berendson.

EM-koondisesse kuulub ka Liina Tšernov, kel on täidetud 1500 meetri norm, ent tema jätab sisehooaja vahele. Normi läheb kindlasti veel püüdma 1500 meetri jooksja Andi Noot, kes viis hiljuti Eesti siserekordi 3.44,63ni. EM-norm on 3.44,00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles