Kas USA sai endale läbi aegade parima sportlase?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New England Patriotsi mängujuht Tom Brady rõõmustas karjääri viienda Super Bowli võidu üle.
New England Patriotsi mängujuht Tom Brady rõõmustas karjääri viienda Super Bowli võidu üle. Foto: ADREES LATIF/REUTERS/Scanpix

1995. aastal valiti Tom Brady pesapalli profiliigasse MLB, kuid noormees unistas ikka karjäärist ameerika jalgpalli liigas NFL. Michigani ülikooli ameerika jalgpalli mängima siirdunud Brady unistus täitus 2000. aastal – New England Patriots valis tol hetkel 23-aastase Brady endale noormängijate drafti 199. mehena. Miski ei ennustanud Bradyle hiilgavat karjääri, nüüd aga räägitakse Patriotsi mängujuhist kui tõenäoliselt USA spordiajaloo kõige paremast pallimängijast.

Brady tüüris Eesti aja järgi esmaspäeva varajastel tundidel Patriotsi taaskord Super Bowli võitjaks. Brady on nüüdsest esimene mängujuht, kes võitnud 5 Super Bowli, ameeriklaste kõige suurema spordisündmuse. Seejuures tuli 5. tiitel moel, mis jääb ala fännidele igavaseks meelde.

Eesotsas Bradyga 2002., 2004., 2005. ja 2015. aastal Super Bowli võitnud ning 2008. ja 2012. aastal esikohamängus kaotajaks jäänud Patriots oli sel korral kindlalt liikumas kaotuse suunas, kui kolmandal veerandajal oldi tagaajaja rollis numbritega 3:28. Seejärel algas kohtumise MVP-ks (kõige väärtuslikumaks mängijaks) valitud Brady show, mis lõppes Patriotsi 34:28 võiduga lisaajal.

«Tom on teinud karjääri jooksul palju suurepäraseid mänge. See oli üks nendest,» teatas võidu järel Patriotsi peatreener Bill Belichick USA meediale.

Super Bowlide ajaloos oli varasemalt maksimaalselt välja tulla ainult 10-punktilisest kaotusseisust. Nüüd tehti aga midagi uskumatut ja võiduks pöörati 25-punktiline kaotusseis.   

Patriotsi ja Brady säärase triumfi järel kirjutatakse ja räägitakse USA meedias aina valjemal toonil, et Brady karjäär on tänapäeva kõige säravam Põhja-Ameerika profiliigades. Ehk Bradyt hinnatakse kõrgemalt, kui Michael Jordanit, kes tüüris Chicago Bullsi 1990ndatel 6 korral korvpalliliiga NBA tšempioniks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles