Arvamused lahknevad: kas volle järelkasvu vähenemises on süüdi jalgpall või miski muu?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Võrkpalliklubi endine peatreener Urmas Tali.
Rakvere Võrkpalliklubi endine peatreener Urmas Tali. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti noortetreeneritega vesteldes ilmneb, et rahvusmeeskonna järelkasv on tagatud veel umbes viieks aastaks, ent edasi tuleb tume maa. Põhjuseid olevat mitu: jalgpall võtab suurema osa lapsi ära, täiskohaga treenereid jääb aina vähemaks. Süüdistatakse ka nutiseadmeid.

Kogenud Võru võrkpallitreener Aksel Saal ütleb, et probleem on jalgpalli jõuline pealetulek. Jalgpalliklubid korraldavad teatavasti trenne juba lasteaias. «Nüüdseks on kõik neli lasteaeda ja kaks kooli ainult jalgpallitrenne täis, kohe valmib kolmas jalgpallistaadion. Jalgpalli surve on nii tugev, et sellele vastu seista on võimatu. Usun, et sama probleem on terves riigis,» räägib Saal ja lisab, et võrkpallitrenni tulevad vaid need, kes jalgpallist üle jäävad.

Lahendust ta enda sõnul olukorrale ei näegi. Saaliaegu on, treenereid ka, aga poisse pole. Tüdrukute osas on tema sõnul seis parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles