Must stsenaarium lööks kõikuma ka järgmise Tartu maratoni toimumise

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton 2015. aastal.
Tartu maraton 2015. aastal. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu maratoni korraldajad on ka tänavu pidanud heitlema keeruliste olukordade ja ebakindlusega. Mullu ära jäänud maraton tõi kaasa suure materiaalse kahju ning kui ka tänavu peaks juhtuma kõige halvem, lööb kõikuma järgmise aasta maratoni toimumise tõenäosus.

Viimati jäi mitmel järjestikusel aastal Tartu maraton ära vahemikus 1988–1990. Sel kümnendil on lisaks eelmisel aastal tühistatud maratonile ära jäänud veel 2014. aasta mõõduvõtt. Iga ebaõnnestumine ürituse korraldamisel õõnestab tugevalt ka järgmiste toimumise võimalust, eriti siis, kui tagasilöögid satuvad mitmele aastale järjest.

«Ma järgmise aasta suhtes veel pessimist pole, aga põhimõtteliselt on sellised aritmeetilised tehted võimalikud küll,» kinnitas võistluste direktor Indrek Kelk. Arusaadavatel põhjustel pole inimeste huvi tänavuse suusamaratoni vastu kuigi suur olnud. Eilse päeva seisuga oli registreerunuid nii lühikesele kui pikale distantsile umbes 3700. 2013. ja 2015. aastal oli see arv kaks korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles