Müncheni Bayerni staar lõpetab 33-aastaselt karjääri

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philipp Lahm.
Philipp Lahm. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Müncheni Bayerni jalgpallimeeskonna kapten Philipp Lahm teatas, et käesolev hooaeg jääb talle karjääri viimaseks.

«Olen Bayerni ametnikele öelnud, et pärast seda hooaega ma enam ei mängi. Olen liider, kes annab endast kõik - iga päev, igal treeningul, igal mängul. Suudan seda vastutust kanda hooaja lõpuni, aga mitte rohkem,» ütles 33-aastane Lahm.

Lahm tegutseb peamiselt äärekaitsjana, aga vajadusel on ta Bayernis ja Saksamaa koondises täitnud ka kaitsva poolkaitsja positsiooni. Mitmekülgsuse tõttu loetakse teda oma ajastu paremate äärekaitsjate sekka ja suuri miinuseid Lahmil polegi. Tema kaks suurt tähetundi saabusid 2013. ja 2014. aastal. Esmalt aitas ta Müncheni Bayernil võita Meistrite liiga ja aasta hiljem tuli ta Saksamaa koondisega maailmameistriks.

Bayerni peatreener Carlo Ancelotti loodab Lahmi ümber veenda. «Ma ei näe mingit põhjust, miks ta peaks lõpetama. Ta on meile väga vajalik pallur ja ta oli täna platsi parim mängija,» ütles ta Bildile pärast seda, kui Bayern võitis eile Saksamaa karikasarjas 1:0 Wolfsburgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles