Rootsi MM-ralli – unikaalne, kiire ja Tänakule sobiv

Margus Kiiver
, Eesti Autospordi Liidu peasekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Monte Carlo testikatsel
Ott Tänak Monte Carlo testikatsel Foto: Timo Anis

Rootsi MM-ralli toimub, selles pole kahtlust. Põhjus, miks juttu nii alustada, peitub peaasjalikult eelmise aasta rallis, mis pidi peaaegu ära jääma. Lund ja külma lihtsalt polnud ja korraldajad võtsid toona vastu julge otsuse, et ralli siiski toimub, tõsi, teatavate kärbetega rajas. Õnneks aitas lõpuks kaasa ka ilm – temperatuur langes –, kuid korralikust talverallist oli asi siiski kaugel.

Tänavu saavad korraldajad rahulikumalt magada, sest pea kõik 18 kiiruskatset on kaetud lume ja jääga ning ilm on talvine. Korraldajad olid selgi korral valmis halvimaks, näiteks mõnda aega tagasi tehti ühes Rootsi MM-ralli populaarsemas vaatajakohas Colin’s Crestil (1995. aasta autoralli maailmameistri Colin McRae auks nimetatud hüpe) lumekahuritega kunstlund. Nüüd saavad tuhanded inimesed korralikes talvistes oludes nautida ralliautode hüppeid. Colin’s Cresti pikima hüppe rekord on Eyvind Brynildseni ja Anders Fredrikssoni nimel, kes eelmisel aastal lendasid Ford Fiesta R5-autoga 45 meetrit. Õhkutõusmise eel oli nende kiirus 165 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles