Ogier oli ülimalt lähedal hoopis teise eratiimiga liitumisele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo MM-ralli. Sebastien Ogier.
Monte Carlo MM-ralli. Sebastien Ogier. Foto: Timo Anis

Sellest autorallihooajast M-Spordiga liitunud neljakordne maailmameister Sebastien Ogier oli ülimalt lähedal liitumaks selleks hooajal hoopis Martin Prokopi juhitud eratiimiga, mis toonuks võistlusradadele uue generatsiooni Volkswagen Polo R WRC.

Teatavasti sõidab Prokopi tiimis Ogier asemel tänavu siiski Mads Östberg ning Volkswageni asemel on autoks Ford. Esialgsed plaanid olid Prokopil aga suuremad. «Kõik oli juba ära korraldatud. Projekt kaasas endaga Red Bulli ning nende partneri Sebastien Ogier’d. Ogier oli nõus ka Monte Carlo ralli vahele jätma. Ta ütles, et see annaks talle vähemalt kaks nädalat lisaaega perega olla,» rääkis Prokop Autospordile.

«Idee oli väga ilus ning isegi Volkswageni inimesed olid sellega rahul, et nende auto ei jää muuseumisse. Reaalsus on paraku aga see, et me sõidame sel aastal Ford Fiesta WRCga. Hooaja jooksul saame võib-olla teiegi auto juurde,» jätkas Prokop.

Miks siis plaan ikkagi katki jäi? «Vahetult enne lepingu allkirjastamist lubati Volkswagenile Katarist raha ning kõik jäi seisma. Ogier oli isegi valmis kaks korda lepingu allkirjastamist edasi lükkama,» teatas Prokop.

Sel nädalal otsustas Rahvusvaheline Autoliit (FIA) lõplikult, et Volkswageni tänavuseks hooajaks ehitatud Polo R WRC-autod ei saa osalemisluba. Kuigi Volkswagen taandus ootamatult kahe hooaja vahel MM-sarjast, olid uute reeglite järgi ehitatud autod juba valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles