Hochfilzeni pressikonverents kujunes Fourcade’i ja venelaste sõneluseks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa teatenelikusse kuulunud Olga Podtšufarova (vasakult), Tatjana Akimova, Aleksandr Loginov ja Anton Šipulin ei heida Martin Fourcade'i (esiplaanil) suunas pilkugi.
Venemaa teatenelikusse kuulunud Olga Podtšufarova (vasakult), Tatjana Akimova, Aleksandr Loginov ja Anton Šipulin ei heida Martin Fourcade'i (esiplaanil) suunas pilkugi. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Hochfilzenis alanud laskesuusatamise MMil põhjustas palju elevust prantslase Martin Fourcade'i ja venelaste sõnasõda tänase segateatevõistluse järgsel pressikonverentsil. Fourcade sõitis ankrumehena vahetust saades venelaste neliku kolmandale mehele Aleksandr Loginovile lähedale ja näis teda müksavat.

Eelmise aasta lõpus võistluskeelu alt vabanenud Loginov on Fourcade'ile pidevalt pinnuks silmas olnud, sest prantslane ei jäta kordagi ütlemata, mida ta dopingut tarvitanud Loginovist arvab. Viimaseks solvanguks oli Instagrami postitatud torge, kui Venemaa laskesuusaliit Loginovile sünnipäeva puhul õnne soovis. Fourcade soovitas seepeale mitte unustada Loginovi «suurimat saavutust» ehk kaheaastast võistluskeeldu.

Tänase teo järel otsustasid venelased poodiumil Fourcade'i kätt mitte suruda. Kui pronksi saanud Venemaa nelik poodiumi kolmandale astmele astus, hüppas Fourcade poodiumilt maha ja lahkus tagasi vaatamata.

«Meie koondis on üks suur perekond ja kui keegi käitub ühe pereliikme suhtes poliitiliselt ebakorrektselt, tunnen ka mina end halvasti,» vahendab ERR Sport Šipulini sõnu pressikonverentsil selle kohta, miks tema Fourcade’il kätt ei surunud. «Võime kõik videost vaadata, mis vahetusalas toimus. Kogu võistluse ajal oli mitmeid olukordi, kus Prantsusmaa koondise liikmed olid Loginovi suhtes ebaviisakad, see polnud väga ilus. Soovin, et kõik sportlased, mitte ainult Fourcade, käituksid aumehelikult ja oleksid viisakad,» lisas Šipulin.

Fourcade'i ja Loginovi vahelist intsidenti on võimalik näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles