Euroopa tahab laienenud MMiks kolme lisakohta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsev maailmameister Saksamaa.
Valitsev maailmameister Saksamaa. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Euroopa Jalgpalli Liit tahab 2026. aasta jalgpalli MMiks, kus osaleb esmakordselt 48 meeskonda, endale 16 kohta. Ühtlasi esitatakse nõudmine, et finaalturniiri avaringis ei läheks Euroopa meeskonnad omavahel vastamisi, kirjutab BBC.

Uue süsteemi järgi alustatakse MMi 16 kolmeliikmelises alagrupis, kust 32 meeskonda pääseb kohamängudele. 2014. aastal Brasiilias peetud seni viimasele MMile pääses Euroopast 13 meeskonda. UEFA president Aleksander Ceferin sõnas Nyonis peetud UEFA tegevkomitee koosolekul, et uued nõudmised on «realistlikud» ja ta soovib, et kõik Euroopa meeskonnad avaringist edasi saaksid.

FIFA peaks kinnitama maailmajagude kvoodid maikuus. Jaanuaris hääletasid FIFA liikmed üksmeelselt MMi laiendamise poolt. Mängude arv tõuseb 80 pealt 64 peale, kuid võitjameeskond peab karika tõstmiseks pidama ikkagi jätkuvalt seitse kohtumist. Turniir peetakse senises ajaraamis ehk 32 päeva jooksul – pikendamisele olid tugevalt vastu võimsad Euroopa klubid, kes ei soovi oma mängijaid kauemaks koondistele loovutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles