Töötõend prügikastis ja öine reid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani suusatajad sattusid MMil dopinguküttide küüsi.
Kasahstani suusatajad sattusid MMil dopinguküttide küüsi. Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix

Ajalool on narr komme korduda. Nii nagu 2001. aastal sai Soome suusatähed troonilt lükanud dopinguskandaal alguse ühte Helsingi lennujaama lähistel asuvasse tanklasse unustatud kohvrist kahtlase kraamiga, sattusid ka nüüd oma lohakuse ja rumaluse tõttu dopinguküttide küüsi Kasahstani sportlased.

Laskesuusatamise MMil Kasahstani sportlaste hotelli üllatusreidi korraldanud Austria politsei sai selleks vihje inimeselt, kes nägi 23. jaanuaril, kuidas ühes Inzelli bensiinijaamas peatus mitu väikebussi ning sealt visati prügikasti pappkastid süstalde ja meditsiinilise varustusega. Samasse prügikasti maandusid käsitsi kirjutatud graafikud keelatud ainete tarvitamise kohta, samuti Kasahstani koondise arsti akrediteerimiskaart. Politseil oli seetõttu ülilihtne siduda äravisatud materjalid Kasahstani laskesuusakoondisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles