Rios on asjad juba käest lastud: olümpiabasseinist on saanud mudane lomp (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba mõnda aega tagasi rabasid maailma fotod, et Rio de Janeiros asuv legendaarne Maracana staadion on langenud justkui unustuse hõlma ja areenil valitseb pool aastat pärast Rio olümpiamänge täielik korralagedus. Nüüdseks on fotograafid pilgu peale heitnud ka teistele olümpiarajatistele ning ka seal ei ole olukord sugugi parem.

Maracana staadion, kus peeti nii Rio mänge ava- kui ka lõputseremoonia ning mis oli ka 2014. aasta jalgpalli MMi finaali toimumispaigaks, on praeguseks sisuliselt maha jäetud. Olümpiamängude korraldajad on staadioni elektriarvete eest võlgu umbes 1 miljon eurot. Areeni muru on täiesti käest lastud, vandaalid on istmed puruks peksnud ning staadioni sisemusest on ära varastatud sisuliselt kogu tehnika.

Majanduskriisis vaevlev Brasiilia ei suuda olümpiarajatisi kuidagi kasutusse võtta ning nii on olümpiabassein täiesti tühi ja soojendusbasseini põhjas võib näha juba mudakihti.

Olümpiapargis oli ka kaks teisaldatavat ehitist, millest üks oligi ujula ning teine käsipalliareen. Nagu elu näitab, siis neid ei ole veel koost lahti võetud.

Olümpiapargist sisuliselt üle tee asunud olümpiaküla seisab samuti nukralt. Ligi 1 miljard eurot maksma läinud ning 10 000 inimese majutamiseks mõeldud majad on tühjad ja nende ümber on paigutatud tara. Esmalt loodeti, et sellest saab justkui omaette linnaosa, kuid seal asuvast 3604 korterist on omaniku leidnud ainult 260.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles