Aasta spordifoto autor: olen püüdnud seda pilti saada juba 25 aastat (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta spordifoto kukkuvast džokist Nina Carberryst.
Aasta spordifoto kukkuvast džokist Nina Carberryst. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Fotograafi Tom Jenkinsi pressifoto kukkuvast džokist Nina Carberryst tõi mehele aasta spordifoto tiitli. Oma võidutööst rääkides tunnistas mees, et tegelikult on ta sarnast pilti jahtinud juba 25 aastat.

«Olen Grand Nationali kajastanud juba 25 aastat ning tunnen seda võistlust väga hästi. Töötasin ajaga välja rutiini, mis võimaldab mul võistlusest väga hea ülevaate anda. Kuna antud kohas kukutakse üsna palju, siis tavaliselt panin mõlemale poole aeda kaugeltjuhitavad kaamerad,» ütles Jenkinsi.

«Selles kohas on 1,5 meetri kõrgune takistus. Paljud hobused kukkusid seal, kuna ei suutnud takistust korralikult ületada. See hobune ei suutnud aga üldse hüpet sooritadagi ning tormas otse vastu aeda. Olen aastatega saanud palju häid fotosid, kuid ükski neis pole silmapaistvalt hea olnud. Esimest korda seda fotot vaadates mõtlesin isegi, et see tuli päris hästi välja,» jätkas ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles