Eesti iluuisutajad on Euroopa noorte olümpiafestivalil avapäeva järel 3. ja 4. kohal

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluuisutamine.
Iluuisutamine. Foto: SCANPIX

Türgis Erzurumis toimuval talvisel Euroopa noorte olümpiafestivalil said avapäeval kõige kõrgemad kohad kirja Eesti iluuisutajad. Kristina Škuleta-Gromova teenis lühikava eest tüdrukute arvestuses 3. koha ja Aleksandr Selevkov poiste seas 4. koha punktid. 

Avapäeval Eesti koondise parima koha saanud Kristina Škuleta-Gromova rõõmustas hea tulemuse üle, mida ei suutnud rikkuda ka väiksed vead. «Esimene element läks hästi, teine oli natuke vigane. Kolmandas kukkusin, aga ikkagi sain palju punkte,» märkis Škuleta-Gromova. Iluuisutajad jätkavad võistlemist kolmapäeval vabakavadega. Tüdrukuid võistleb olümpiafestivalil 21 ja poisse 14.

Võistlustules oli avapäeval veel seitse Eesti sportlast. Murdmaasuusatamises teenis 7,5km klassikadistantsil poiste arvestuses Martin Himma 17. koha, Christopher Kalev 27. koha ning Vane Vähk tuli 40. kohale. Kuldmedali võitis Soome noorsportlane Miska Poikkimaki. Üldse oli konkurentsis 56 poissi.

Himma jäi suusakoondise päeva parima, 17. kohaga rahule. «Päris hea, kartsin Põhjamaade meistrivõistluste põhjal hullemat. Algus tundus väga raske, aga kolmas ring oli juba kergem ja suure laskumisega taastus ilusti ära ja sai edasi panna,» kirjeldas Himma. «Pean ennast üldiselt uisudistantsil tugevamaks, aga klassika läks hästi,» lisas ta. Himma, Kalev ja Vähk asuvad täna olümpiafestivali 10 km vabatehnika starti.

Tüdrukute 5 km klassikadistantsil sai Stine-Lise Truu 26. koha, Teiloora Ojaste 27. koha ning Hanna-Brita Kaasik jõudis finišisse 32. kohal. Võit läks Sloveenia sportlasele Anja Mandelicile, võistles 41 sportlast. Truu, Ojaste ja Kaasik võistlevad ka täna tüdrukute 7,5 km vabatehnikas.

Mäesuusa suurslaalomis sai Anna-Lotta Jõgeva kahe sõidu kokkuvõttes 39. koha. «Esimene sõit läks alguses väga hästi, aga lõpupoole ei läinud sama hästi. Aga teise sõiduga olen väga rahul. Täna läks väga hästi,» rõõmustas Jõgeva. Võitis noor venelanna Rinata Abdulkaiumova, võistlejaid oli tüdrukute suurslaalomis kokku 57. Anna-Lotta Jõgevat ootab olümpiafestivalil järgmisena kolmapäevane slaalomivõistlus.

Täna võistlevad veel mäesuusataja Tormis Laine, laskesuusatajad Hanna Moor, Ksenia Pribõlovskaja, Kristo Siimer, Robert Heldna, Mart Všivtsev ja Marten Aolaid ning suusahüppajad Annemarii Bendi, Ivo-Niklas Hermanson ja Kevin Maltsev. Kokku on täna võistlustules 16 koondislast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles