Eesti iluuisutajad said olümpiafestivalil viienda ja kuuenda koha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Škuleta-Gromova.
Kristina Škuleta-Gromova. Foto: Erakogu

Türgis Erzurumis toimuva talvise Euroopa noorte olümpiafestivali kolmas päev tõi Eesti koondisele neli kohta esikümnes. Iluuisutajad Kristina Škuleta-Gromova ja Aleksandr Selevko teenisid kokk uvõttes vastavalt 5. ja 6. koha, laskesuusatamises tuli Kristo Siimer poiste 10km jälitussõidus kaheksandaks ja Robert Heldna üheksandaks.

Iluuisutajad võistlesid täna vabakavas. Škuleta-Gromova vabakava teenis tüdrukute arvestuses viienda koha punktid, mis esmaspäeval esitatud lühikava kolmanda koha punktidega andsid ka kokkuvõttes viienda koha. Selenko tänane vabakava hinnati kuuenda koha vääriliseks ning koos lühikava neljanda koha punktidega oli lõpptulemuseks kuues koht. Kindla võidu võtsid nii poiste kui ka tüdrukute võistlusel Venemaa sportlased – vastavalt Petr Gumennik ja Alina Zagitova. Tüdrukuid võistles olümpiafestivalil 21 ja poisse 14.

Laskesuusatamise 10 km jälitussõidus platseerus eilsel spindidistantsil hõbemedali võitnud Kristo Siimer täna 8. kohale. Ühe koha tagapool, üheksandana lõpetas Robert Heldna. Teised eestlased jäid veidi kaugemale, kuid siiski esimese poole sisse. Mart Všivtsev sõitis 19. kohale ning valestardi eest 30 karistussekundit saanud Marten Aolaid lõpetas 23. kohal. 50 sportlase seas võidutses täna prantslane Thomas Briffaz. Tüdrukute 7,5 km jälitussõidus sai Hanna Moor 33. koha ja Ksenia Pribõlovskaja 34. koha, võitis venelanna Anna Grigoreva. Tüdrukuid võistles täna 45.

Mäesuusatamises sai Anna-Lotta Jõgeva tüdrukute slaalomis 32. koha. 56-st võistlejast said tulemuse täna kirja üldse vaid 39 sportlast. Võitjaks krooniti sloveenlanna Nika Tomsic.

Homme kell 9.30 (Eesti aja järgi) algab murdmaasuusatajate sprindikvalifikatsioon, millest võtavad osa Hanna-Brita Kaasik, Teiloora Ojaste, Stine-Lise Truu, Martin Himma, Christopher Kalev ja Vane Vähk. Ilmaolude tõttu on poiste mäesuusavõistlus tõstetud õhtult hommikule, nii et Tormis Laine stardib poiste slaalomis juba kell 9.

Sel nädalal Türgis peetaval talvisel Euroopa noorte olümpiafestivalil Eesti koondis esindatud 19 sportlasega viiel alal – laskesuusatamine, murdmaasuusatamine, mäesuusatamine, suusahüpped ja iluuisutamine. Olümpiafestivalil võistlevad 14-18-aastased sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles