PSG imeline võit lõi Barcelona tummaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angel Di Maria (vasakul)
Angel Di Maria (vasakul) Foto: CHRISTOPHE SIMON/AFP

Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumised algasid maruliselt ning pakkusid kohe kaks üllatust. Lissaboni Benfica alistas mängu käiku arvestades ootamatult 1:0 Dortmundi Borussia, sealjuures eksis Dortmundi ründaja Pierre-Emerick Aubameyang penaltil. Päeva võimsaima sooritusega sai hakkama PSG, kes ei tahtnud korduskohtumiseks midagi juhuse hooleks jätta ning purustas Barcelona koguni 4:0. «See oli ebatüüpiline mäng, meiega nii ei juhtu,» oli Barcelona tähtmängija Neymar šokis.

Kuigi PSG mängis väga hästi, kirjutavad jalgpallieksperdid kaotuse paljuski Barcelona äärmiselt kehva päeva arvele. See kajastus ka suurte ajalehte matšijärgsetes hinnangutes, mis olid Barcelona jalgpallurite suhtes harjumatult kriitilised. Näiteks hindas Prantsusmaa väljaanne L’Equipe Messi sooritust kümnepallisüsteemis kahe punktiga. «Ta oli lohakas ning tal puudusid ideed, kuid eks temagi ole kõigest inimene,» kommenteeris BT Sportis eksperdi rollis olnud Rio Ferdinand Messi mängu.

Viimati sai Barcelona Meistrite liigas sedavõrd hävitava kaotuse 2013. aastal, kui poolfinaali avakohtumises kaotati Müncheni Bayernile samuti 0:4. Toona ei suutnudki Barcelona end korduskohtumiseks kokku võtta ning kaotas ka teise mängu, seekord tulemusega 0:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles