Soome suusatäht pidi koduse MMi asemel minema lõikusele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riitta-Liisa Roponen (esiplaanil).
Riitta-Liisa Roponen (esiplaanil). Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/Scanpix

Soome murdmaasuusataja Riitta-Liisa Roponen ei saa kodustel Lahti maailmameistrivõistlustel kaasa teha, sest käis Saksamaal seljaoperatsioonil.

Roponenile valmistas juba pikemat aega vaevusi selgroodiski väljasopistumine ning lõpuks jõudsid arstid järeldusele, et ilma lõikuseta probleemi kõrvaldada ei saa. Soome suusaliidu teatel õnnestus operatsioon kenasti, kuid MMil Roponen mõistagi ei osale.

«Tippsportlane peab üle elama nii õnnestumisi kui ka ebaõnnestumisi. Kodusest MMist eemaljäämine on mulle kahtlemata karjääri suurim pettumus, ent elu läheb edasi,» vahendab Iltalehti soomlanna sõnu.

Roponen võitis 2007. aasta MMil Sapporos kuldmedali nii naiste teatesõidus kui ka paarissprindis ning kuulus Soome kuldsesse nelikusse ka kaks aastat hiljem Liberecis. Kokku on tal MMidelt kuus medalit, mis on kõik tulnud kas pikas teatesõidus või teatesprindis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles