Leedu imelaps naaseb Inglismaalt kodumaale

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Meilutyte.
Ruta Meilutyte. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/Scanpix

Leedu ujumise imelaps Ruta Meilutyte on otsustanud, et naaseb kodumaale ning hakkab Tokyo olümpiaks treenima just Leedus. Viimased aastad on Meilutyte treeninud Inglismaal Plymouthis Jon Ruddi käe all, kus õpib ka Eesti ujuja Kregor Zirk.

Kuna Rudd lahkub Iirimaale, siis Meilutyte hakkab treenima Kaunases kus tema treeneriks saab Paulius Andrijauskas, vahendas Priit Aaviku ujumisblogi.

Meilutyte võitis Londoni olümpiamängudel vaid 15-aastasena kuldmedali 100 m rinnuliujumises. Praegu 19-aastane leedulanna murdis 2015 aasta septembris küünarnuki ning Rioks valmistumine oli vaevaline. Seal saavutas ta 100 m rinnuliujumises pettumust valmistava 7. koha, kuigi enne võistlusi asetati talle favoriidikoorem. Peale Riot võttis leedulanna pikalt aja maha ning reisis Lõuna-Ameerikas, Euroopas kui ka Leedus koos enda vendadega. Treeningutele naasis neljakordne maailmameister ja viiekordne Euroopa meister detsembris. 

«Ma tahan olla linnas, kus ma üles kasvasin,» ütles ujuja. «Minna taas välismaale ei olnud minu plaanides.» Meilutyte uus treener Paulius Andrijauskas oli ka ise ujuja ning hoiab siiani Leedu 200 m liblikujumise rahvusrekordit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles