Usain Bolt võib oma üheksanda olümpiakulla ikkagi tagasi saada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt (paremal) ja Nesta Carter
Usain Bolt (paremal) ja Nesta Carter Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / Scanpix

25. jaanuaril selgus, et kergejõustikulegend Usain Bolt ei ole enam üheksakordne olümpiavõitja, vaid nüüd «kõigest» kaheksakordne olümpiavõitja. Bolt jäi ilma 2008. aasta Pekingi olümpiamängude 4x100 m teatejooksu kuldmedalist, kuna kordustestimise käigus põrus dopinguga teatetiimi kuulunud Nesta Carter. Nüüd on alustatud võitlust, et kuldmedal ikkagi tagasi saada.

Maailma kõigi aegade edetabelis kuuendal kohal olev Carter jooksis Pekingis avavahetust, Bolt oli ankrumees ja tõi jamaikalased maailmarekordilise ajaga 37,10 finišisse. Carter jäi kordustestimise käigus vahele metahüüleksanemiini tarvitamisega, kirjutab The Guardian.

Nüüd teatas Rahvusvaheline Spordikohus CAS, et Carter on esitanud kaebuse ja loodab, et Jamaika saaks kuldmedali taas enda valdusesse ja nii tõuseks ka Bolt uuesti üheksakordseks olümpiavõitjaks.

«CAS on alustanud protsessi. Esiteks esitavad mõlemad osapooled juhtunust kirjaliku ülevaate. Seejärel asutakse seda analüüsima. Seejärel toimub osapoolte ülekuulamine. Lõpuks langetatakse otsus,» kirjeldas CAS eelseisvat protseduuri.

CAS ei täpsustanud, kui kaua kogu juhtumi üle vaatamine võiks aega võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles