Kohus otsustas, ent selgusetus vehklemisliidus jätkub

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vehklemisliidu president Margus Hanson võib oma ametist ilma jääda.
Vehklemisliidu president Margus Hanson võib oma ametist ilma jääda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Oodatud kohtuotsus seoses eelmise aasta lõpus toimunud Eesti vehklemisliidu presidendivalimiste õiguspärasusega esialgu segast seisu palju selgemaks ei muuda.

Vehklemisliidus on kaks selget leeri, kes juhatuse ülekaalu ja presidenditooli pärast võitlevad. Valimistel kaotajaks jäänud poolt esindav klubi Epee Export OÜ vaidlustas kohtus IREMi ja Musketäri alaliidu liikmeks võtmise, mis peaks õigustühiseks muutma ka presidendivalimised, sest need klubid poleks sel juhul tohtinud valimistel osaleda. Esimese astme kohus otsustaski, et kahe uue klubi Musketäri ja IREMi sügisel alaliidu liikmeks võtmine on õigustühine.

Vastasleer on viidanud, et mainitud klubid olidki loodud vaid selleks, et presidendiks valitud Margus Hansonile võit kindlustada ja reaalset tööd seal ei tehta. Kokku on alaliidus 12 klubi, kes hääletusel osalesid, hääled jagunesid seejuures 6:5 Hansoni kasuks, üks sedel oli rikutud.

Kohtuotsus jõustub 20. märtsil ja mõistagi on teisel poolel õigus see edasi kaevata. Alaliidu president Hanson leiab, et seda tulekski teha. «Juhatus peab seda otsust nüüd arutama, mina olen presidendina seisukohal, et alaliit peab ikka oma õigusi kaitsma. See on esimese astme kohtu otsus ja see on nende seisukoht, teine kohtuaste võib olla erineval arvamusel. Need kõnealused punktid selles hagis on vaieldavad. Pean silmas seda, millistel tingimustel klubisid vastu võtta alaliidu liikmeks,» ütleb Hanson. Juhatus koguneb uuesti alles kuu lõpus.

Kõnealune alaliidu põhikirja punkt nr 11 ütleb muu hulgas, et liikmeks saamise eelduseks on osalemine alaliidu korraldatavatel võistlustel, osalemine liidu töös ja vehklemise harrastamine. Aga ka see, et nad peavad vastama liidu üldkoosolekul kehtestatud liikme kriteeriumitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles