Dahlmeier tõi sakslannadele põnevas teatesõidus kulla, Eesti finišisse ei jõudnud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Laura Dahlmeier kaaslannade õlgadel.
Võidukas Laura Dahlmeier kaaslannade õlgadel. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Laskesuusatamise MMil võitis põneva lõpplahendusega naiste 4x6 km teatesõidu Saksamaa nelik, hõbeda sai finišiheitluses Ukraina ja pronksi Prantsusmaa. Eesti naiskond sai tippudelt ringi sisse ja lõpuprotokolli läks kirja 19. koht.

Saksamaa ankrunaine Laura Dahlmeier võitis karjääri 12. MM-medali, kulla said veel kaela ka Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt ja Franziska Hildebrand. Viimasest tiirust lahkus teisena veel Gabriela Koukalova, kes aga ei suutnud Tšehhi naiskonnale siiski medalit tuua ja lõpetas neljandana. 

Ukraina kaotas Saksamaale 6,4 ja Prantsusmaa 8,1 sekundiga. Kui sakslannad kasutasid üheksat, siis ukrainlannad nelja ja prantslannad seitset varupadrunit.

Eesti naiskonna avavahetust sõitnud Kadri Lehtla pidi kasutama kahte varupadrunit ja andis vahetuse üle 20. kohal. Meril Beilmann lõpetas teise vahetuse pärast kolme varupadruni kasutamist 22. kohal, väga hea vahetuse teinud Johanna Talihärm tõstis eestlannad aga kolmanda vahetusega 18. kohale, ettepoole isegi soomlannadest. Paraku ei saanud Kristel Viigipuu võimalust Eestit finišisse tuua, sest Eesti võeti esimese naiskonnana rajalt maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles