Video: Latvala triumf avaldas muljet isegi Soome kõige pahuramale sportlasele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miikka Anttila, Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala tähistamas Rootsi ralli võitu.
Miikka Anttila, Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala tähistamas Rootsi ralli võitu. Foto: Timo Anis

Eelmise nädala lõpus Rootsi MM-ralli võitnud Jari-Matti Latvala üllatas lumistel teedel esikohale tuisates lisaks kogu rallimaailmale ka Soome spordiavalikkust. Nüüd on avalikkuse ette jõudnud video, kust selgub, et Latvala suutis muljet avaldada isegi Soome kõige pahuramale sportlasele Seppo Rätyle.

Maailmameister ja olümpiateltki kolm medalit võitnud Räty on kuulus selle poolest, et talle pole iial midagi meele järele. Näiteks 1993. aastal põrus ta täielikult Stuttgarti MMil ja võttis võistluse kokku pahura tõdemusega «Saksamaa on p*sk maa!»

Sama kuulsad on Räty ülinapid vastused ajakirjanikele. 1994. aastal Helsingis toimunud EMi eel uuris üks lehemees, kuidas odakangelane võistlusteks valmistub. «Pikutan või joon õlut,» ühmas Räty vastu. Teine tundis aga huvi, kas ja millest Räty kuulsa ametivenna Jan Železnyga võistluste ajal odasektoris räägib. «Mitte millestki, vaene mees ei oska ju soome keelt,» vastas Räty.

Kolmanda ajakirjaniku palvele öelda midagi kaalukat reageeris Räty lühidalt: «Caterpillar.» Viimastel aastatel on ta enamjaolt silma paistnud sellega, et võtab Soome spordi hetkeseisu kohta väga otsekoheselt ja kriitiliselt sõna. 

Nüüd oli Rätyl aga kuulsa Colin's Cresti trampliini ääres Latvala vägevat õhtulendu oma silmaga tunnistanuna öelda vaid kaks sõna. Vaata videost, kuidas odalegend nähtule reageeris!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles